gtag('config', 'UA-130501671-1');

9.10.2023 (SITA.sk) –
Izraelské ozbrojené sily získali kontrolu nad všetkými obcami pri hranici Izraela s Pásmom Gazy. Oznámil to hovorca izraelských síl Daniel Hagari.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Odohrávajú sa však ojedinelé strety s aktívnymi palestínskymi ozbrojencami. Izraelská armáda predtým informovala, že na izraelskom území sa bojuje na siedmich alebo ôsmich miestach. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Izraelský minister obrany Joav Gallant medzičasom oznámil, že nariadil „úplné obliehanie“ Pásma Gazy. „Žiadna elektrina, žiadne jedlo, žiadne palivo,“ povedal. Izrael kontroluje vzdušný priestor nad Pásmom Gazy aj jeho pobrežie a obmedzuje, kto a aký tovar má povolený vstup a výstup cez jeho hraničné priechody. Podobne Egypt kontroluje, kto prechádza cez jeho hranice s Gazou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Palestínske hnutie Hamas v sobotu spustilo rozsiahly útok na Izrael, ktorý naň reaguje tvrdými odvetnými krokmi. Akcia Hamasu si vyžiadala dovedna viac ako tisíc mŕtvych a tisícky zranených na oboch stranách.

LATEST: Several Hamas rockets hit Israel i city Ashkelon. Major damages reported. #Israel #Palestine #Hamas #طوفان_الأقصى #IsraelPalestineWar #طوفان_القدس #Gaza #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/1zormDpHAa— Hareem Shah (@_Hareem_Shah) October 9, 2023

Just-In?
Massive arrival of rockets by Hamas in Ashkelon.
Palestine ?? will get freedom ♥️#ısrael | #Palestine | #Gaza | #Hamas #Mossad | #MUFC | #طوفان_الأقصىpic.twitter.com/c2MEgiJT96— War Monitor (@WarMoniitor) October 9, 2023

END OF GAZA IS NEAR ????

Gaza will payback for all the cruelties on Israel ??

Everyone Should Stand With Israel against this Terr0rism ✨

Victim Card Will Not Work anymore#IsraelPalestineWar #Israel #IStandWithIsrael #Gaza #Palestine #HamasTerrorists #IsraelUnderAttack pic.twitter.com/UXxLOqzXfB— TRUTH Crusader X (@TruthCrusaderX) October 9, 2023

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Žiadna elektrina, jedlo ani palivo. Gallant nariadil úplné obliehanie Pásma Gazy (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.