gtag('config', 'UA-130501671-1');

10.10.2023 (SITA.sk) –
Ukrajinské jednotky pokračujú v protiofenzívnych operáciách a postupujú na západe Záporožskej oblasti pri dedine Verbove a taktiež neďaleko Bachmutu v Doneckej oblasti pri obciach Kliščijivka a Andrijivka. V najnovšej aktualizácii to uviedli analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruská armáda medzičasom tvrdila, že dažde znížili viditeľnosť na juhu Ukrajiny, čo skomplikovalo operácie ruských a ukrajinských prieskumných bezpilotných lietadiel. Jeden ruský vojenský predstaviteľ tvrdil, že zem je zablatená a bráni pohybu vozidiel. Iný vojenský dôstojník zasa napísal, že zem ešte nie je taká mokrá, aby bránila pohybu ťažkej techniky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Ruské sily podľa ISW údajne spustili lokalizované útočné operácie južne od mesta Huľajpole a pravdepodobne reorganizujú skupinu síl Juh.

Viac k témam: Andrijivka, Bachmut, Donecká ľudová republika, Kliščijivka, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, Verbove, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská protiofenzíva pokročila, Rusom skomplikovali situáciu dažde a blato © SITA Všetky práva vyhradené.