gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.10.2023 (SITA.sk) – Ruské sily zintenzívnili svoje aktivity v blízkosti niekoľkých obcí v okolí mesta Avdijivka v Doneckej oblasti, uviedol v stredu na Facebooku Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V oblasti Tavrijskej operačnej strategickej skupiny na fronte pri Avdijivke tri ruské prápory podporované tankmi a obrnenými vozidlami zintenzívnili ofenzívu v blízkosti obcí Avdijivka, Tonenke, Keramik a Pervomajsk. Ukrajinské obranné sily odrazili všetky útoky nepriateľa a zabránili strate svojich pozícií,“ uvádza ukrajinský generálny štáb.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Ukrajinská armáda pokračuje vo svojich útočných operáciách južne od mesta Bachmut, pričom získava územie východne od Kliščjivky a východne od Andrijivky.

Aj na melitopoľskom fronte pokračujú ukrajinské obranné sily v ofenzíve, ktorá zlepšuje ich taktickú situáciu v oblasti západne od obce Robotyne v Zaporožskej oblasti.

Viac k témam: ruské sily, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ruské sily zintenzívnili útoky v Doneckej oblasti, ukrajinská armáda pokračuje vo svojich útočných operáciách © SITA Všetky práva vyhradené.