gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.10.2023 (SITA.sk) – Nominant Slovenskej národnej strany na ministra životného prostredia Rudolf Huliak tvrdí, že nespochybňuje klimatickú zmenu.

Záujmy Slovenska

Ako ďalej uviedol v diskusnej relácii verejnoprávnej televízie RTVS Sobotné dialógy, klimatická zmena sa nesmie stavať pred ekonomické a hospodárske záujmy Slovenska.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

„Slovensko nemôže byť z titulu výkonnosti svojej ekonomiky nositeľom hlavných zásad boja proti klíme. Keď sú tu štáty ako Rusko, Čína, Amerika, India, ktoré sú hlavnými znečisťovateľmi životného prostredia. Nie sú limitované absolútne ničím,“ uviedol Huliak.

Líder klimatických zmien

Europoslanec, vedec a ekológ Michal Wiezik (PS) si naopak myslí, že Slovensko by malo využiť možnosť byť lídrom klimatických zmien a mať možnosť byť súčasťou silného európskeho spoločenstva.

„Pracujeme na tom. Participujeme na európskom ekologickom dohovore, ktorého cieľom je zvládnuť klimatickú krízu. Slovensko ako líder dokáže uchopiť túto krízu ako príležitosť. Riešenie spočíva v modernizáciách či inováciách,“ uviedol Wiezik.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Klimatická zmena, Slovenský europoslanec, Sobotné dialógy
Zdroj: SITA.sk – Huliak nespochybňuje klimatickú zmenu, ale nesmie sa stavať pred ekonomické a hospodárske záujmy Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.