gtag('config', 'UA-130501671-1');

22.10.2023 (SITA.sk) – Názor Rudolfa Huliaka nereprezentuje politiku Slovenskej národnej strany (SNS) a je vytrhnutý z kontextu. Národniari to uviedli vo svojom stanovisku k Huliakovým vyjadreniam o referende o vystúpení Slovenska z euroatlantických štruktúr, ktoré počas víkendu zazneli v relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy.

Fungovanie medzinárodných organizácií

Zdôraznili tiež, že Huliakovi neberú jeho individuálny názor. „Slovenská národná strana vyhlasuje, že nikdy nemala vo svojom programe, ani nemieni mať v programe inciatívu povinného referenda vystúpenia z medzinárodných organizácií, ktorých je Slovensko členom,“ uviedol politický subjekt vo svojom vyjadrení.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

Dodal, že SNS je za reformu Európskej únie (EÚ) i za vylepšenie fungovania Severoatlantickej aliancie (NATO), a teda chcú zlepšovať fungovanie už existujúcich medzinárodných organizácií.

„V súvislosti s vyhlásením pána poslanca Huliaka uvádzame, že ide o jeho individuálny názor vytrhnutý z kontextu,“ dodali národniari a zdôraznili, že podmienkou účasti na kandidátnej listine SNS bolo rešpektovanie pozície Slovenska v medzinárodných štruktúrach, a to pre všetkých poslancov.

Názor nie je možné chápať ako postoj SNS

SNS ale poznamenáva, že rešpektujú individuálny názor každého poslanca, no ten podľa strany nie je možné chápať ako postoj SNS.

„Veríme, že v programovom vyhlásení nájdeme zhodu a prienik v citlivých oblastiach, a že si každý z poslancov koalície uvedomí, že základom fungovania koalície je politický kompromis, nie hádky a hľadanie rozdielov. To, čo nás musí spojiť je vytvorenie novej vlády, ktorá nahradí vládu Ódora a prezidentky Čaputovej,“ uzavrela strana.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Referendum, Sobotné dialógy
Zdroj: SITA.sk – Huliakov názor nereprezentuje politiku strany a je vytrhnutý z kontextu, uviedla SNS © SITA Všetky práva vyhradené.