gtag('config', 'UA-130501671-1');

22.10.2023 (SITA.sk) – Šesť zamestnancov pošty zomrelo a ďalších 16 utrpelo zranenia po tom, čo raketa zasiahla distribučné centrum v ukrajinskej Charkovskej oblasti.

Pošta bola civilným miestom

Polícia informovala, že 22 ľudí bolo vo vnútri budovy, keď ju pred 22:30 miestneho času zasiahla pravdepodobne raketa S-300.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vyšetrovatelia spolu s kriminalistami a súdnymi znalcami vykonávajú obhliadku tiel mŕtvych, dodala polícia na sociálnych sieťach. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synjehubov na platforme Telegram uviedol, že súkromná doručovacia spoločnosť Nová Pošta v obci Korotyč na predmestí Charkova bola „výhradne civilným miestom“.

Rusi spôsobili teror

Obete sú podľa jeho informácií vo veku 19 až 42 rokov, pričom niektoré utrpeli zranenia zo šrapnelov. Sedem ľudí v nemocnici je v stredne vážnom stave a sedem vo vážnom stave, povedal tiež gubernátor. „Rusi spôsobili viac teroru pokojnému obyvateľstvu Charkova,“ dodal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

O raketovom útoku na Telegrame informoval aj prezident Volodymyr Zelenskyj. Na záberoch, ktoré zverejnil s príspevkom, je vidno budovu s vybitými oknami. Rusko sa o údajnom útoku ešte nevyjadrilo. V minulosti poprelo útoky na civilistov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Zásah rakety do budovy pošty v Charkove neprežilo niekoľko ľudí, Moskva už aj v minulosti poprela útoky na civilistov © SITA Všetky práva vyhradené.