gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.10.2023 (SITA.sk) – Ozbrojené sily SR majú od utorka prvú brigádnu generálku. Prezidenta Zuzana Čaputová totiž do tejto funkcie vymenovala plukovníčku Beátu Hanušniakovú.

Na brigádneho generála tiež povýšila hlava štátu plukovníka Martina Kuterku. Zároveň Čaputová do hodnosti generálmajora povýšila brigádnych generálov Ladislava Dovhuna, Martina Stoklasu a Tibora Králika.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Sú medzi vami zástupcovia letectva, pozemných síl, špecialisti na protivzdušnú obranu či strategické plánovanie,“ povedal povýšeným prezidentka s tým, že ich skúsenosti a znalosti sú nesmierne cenné pre ozbrojené sily aj pre Slovensko. Zároveň im poďakovala za doteraz vykonanú prácu.

Samotná Hanušniaková v tejto súvislosti povedala, že povýšenie do generálskej hodnosti je pre ňu výnimočný posti a veľká pocta. „Naša pocta teraz ale patrí všetkým vojakom a vojačkám, ktorí tvrdo pracujú,“ doplnila.

Viac k témam: brigádna generálka, generálmajor, Prezidentka SR, Vojaci
Zdroj: SITA.sk – Čaputová vymenovala prvú brigádnu generálku Ozbrojených síl a poďakovala za vykonanú prácu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.