gtag('config', 'UA-130501671-1');

7.11.2023 (SITA.sk) – Policajti v pondelok skoro ráno prenasledovali v Piešťanoch zelenú Škodu Octavia s dvojčlennou posádkou. Vodič na opakované výzvy na zastavenie nereagoval a unikal smerom na Veľké Orvište.

Počas jazdy poškodil zaparkované vozidlo Fiat, pri prejazde pravotočivej zákruty auto podľa trnavskej polície vyletelo vľavo mimo cestu a nakoniec zostalo stáť v poli.

Jazdil napriek zákazu

„Policajti oboch mužov, ktorí sa v aute viezli, skontrolovali. Pri lustrácii zistili, že 37-ročný vodič má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. 32-ročný spolujazdec zas mal v aute a v peňaženke vrecká a škatuľku s neznámou kryštalickou látkou a sušenou zelenou rastlinou. Všetky predmety policajti zaistili a zaslali na expertízu do Bratislavy,“ informovala trnavská polícia na sociálnej sieti.

Oboch polícia zadržala

Oboch mužov policajti obmedzili na osobnej slobode. Vodiča riešia nielen za nerešpektovanie policajnej výzvy a spôsobenú dopravnú nehodu, ale aj za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za ktorý mu v zmysle zákona môže hroziť väzenie až na 2 roky.

Spolujazdca zas v súvislosti s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade dokázania viny mu môže hroziť až trojročný pobyt za mrežami.

Viac k témam: Omamné látky, Policajná naháňačka, trnavská polícia, Väzenie, Zadržanie, Zákaz viesť motorové vozidlá
Zdroj: SITA.sk – Policajti prenasledovali podozrivé auto, za Piešťanmi vyletelo z cesty (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.