gtag('config', 'UA-130501671-1');

12.11.2023 (SITA.sk) – Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka skonštatoval, že nepočul jediný argument pre rozdelenie Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

V relácii verejnoprávneho vysielateľa O 5 minút 12 zdôraznil, že to nie je jednoduchá vec a myslí si, že by to malo ďalekosiahle dôsledky. Jediný dôvod, ktorý si šéf progresívcov vie predstaviť, je úsilie vlády o ovládnutie verejnoprávneho vysielateľa. Reagoval tak na avizovaný zámer vlády na rozdelenie RTVS na televíziu a rozhlas, prípadne zámer inak posilniť verejnoprávnosť RTVS.

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko uviedol, že RTVS je strategická vec a pripustil, že rozdelenie je jedna z ciest. Zatiaľ to podľa neho ale nie je isté riešenie. On sám by bol zástancom štátnej televízie, v prípade RTVS mu prekáža napríklad limit na reklamu, ktorý podľa neho zvýhodňuje komerčné televízie.

„Pozrite sa v akých priestoroch ste. Veď Vám to o chvíľu padne na hlavu,“ obrátil sa Danko na moderátorku Martu Jančkárovú. Rozdelenie podľa Danka je liekom. Vníma to ako snahu o poriadok v RTVS a odstavenie tých, ktorí sú „nacucnutí“ na RTVS. Narážal na spoločnosti, ktoré sú napojené na RTVS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: O 5 minút 12, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS)
Zdroj: SITA.sk – Šéf progresívcov Šimečka nepočul jediný argument pre rozdelenie RTVS, nie je to jednoduchá vec a mala by ďalekosiahle dôsledky (video) © SITA Všetky práva vyhradené.