gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.11.2023 (SITA.sk) – Priemerná dĺžka života ukrajinského vojaka v oblasti na východnom brehu rieky Dnipro je podľa proruského lídra okupovanej časti Chersonskej oblasti Volodymyra Salda dva dni.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Týmto vyhlásením však priznal, že ukrajinským silám sa podarilo prejsť na východný breh rieky. Informuje o tom web news.sky.com.

Ruskí okupanti podľa Salda priviedli svoje sily na miesto, kde Ukrajinci prekonali rieku. Tvrdí, že ukrajinskí vojaci sa v dedine Krynky ocitli v pasci.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Pre nepriateľa sme pripravili ohnivé peklo – bomby, rakety, ťažké plameňometné systémy, delostrelecké granáty a drony. Ukrajinci sedia v pivniciach a v noci pobehujú z jednej pivnice do druhej. Len za posledné dva alebo tri dni dosiahli celkové straty nepriateľa asi sto bojovníkov,“ povedal Saldo. Televízia Sky News dodala, že tieto správy nedokáže nezávisle overiť.

Viac k témam: Chersonská oblasť, ruskí okupanti, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinskí vojaci, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci sa v dedine Krynky ocitli v pasci a čaká ich ohnivé peklo, tvrdí proruský vodca Chersonskej oblasti © SITA Všetky práva vyhradené.