gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.11.2023 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko si 17. november pripomenie i protestom proti vláde, ktorý sa bude konať na Hodžovom námestí v Bratislave. Politický subjekt tiež v tlačovej správe uviedol, že históriu si musíme pripomínať a poučiť sa z nej, aby sme predišli k jej opakovaniu.

„Ďakujeme všetkým odvážnym ľuďom, ktorí sa v novembri 1989 postavili proti režimu, ktorý bol odsúdeniahodný a nelegitímny. Postavením sa proti zlu ukázali, ako im záleží na tom, aby žili v slobodnej krajine bez zločineckej ideológie, ktorá bránila ľuďom slobodne žiť, voliť, tvoriť a vyznávať svoju vieru,“ uviedol predseda hnutia Igor Matovič.

Doplnil, že i v súčasnosti sa musíme usilovať o zachovanie týchto práv, preto zlo zvíťazí vtedy, ak dobrí ľudia nič neurobia. Matovič je presvedčený, že dobrí ľudia na Slovensku prevažujú. Politický subjekt tiež pripomenul, že v predošlom volebnom období presadil viaceré zmeny pre vyrovnanie s totalitnou minulosťou.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Aj konkrétnymi skutkami pri tvorbe zákonov sme sa v parlamente snažili zvyšovať povedomie o totalitných obdobiach slovenskej histórie či už schválením príplatkov veteránom protikomunistikého odboja, znížením dôchodkov predstaviteľom komunistického režimu, či zavedením pamätných dni obetí komunistického režimu a samizdatu,“ uviedol Gábor Grendel, ktorý viaceré z týchto legislatívnych zmien spolupredkladal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: 17. november, Deň boja za slobodu a demokraciu, Nežná revolúcia, predseda hnutia Slovensko
Zdroj: SITA.sk – Hnutie Slovensko si 17. november pripomenie protestom proti vláde, zlo zvíťazí len vtedy, ak dobrí ľudia nič neurobia (video) © SITA Všetky práva vyhradené.