gtag('config', 'UA-130501671-1');

28.11.2023 (SITA.sk) – Český prezident Petr Pavel vyzval Západ, aby neznižoval podporu Ukrajine, inak by mohol byť budúci rok pre Rusko priaznivejší. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje rozhovor českého prezidenta pre taliansky denník Corriere della Sera.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pavel zdôraznil, že ako prezident vníma situáciu na Ukrajine nielen z vojenského hľadiska, ale aj z hľadiska morálnych hodnôt.

„Nemáme inú možnosť ako poskytnúť Ukrajine všetko, aby dosiahla svoj cieľ obnovenia suverenity a kontroly svojich hraníc, čokoľvek menšie by bolo pre nás porážkou,“ povedal český prezident.

Petr Pavel dodal, že budúci rok bude pre Ukrajinu ešte ťažší a nadchádzajúca zima bude veľkým problémom. Poukázal pritom na fakt, že veľká časť ukrajinskej infraštruktúry bola poškodená alebo zničená a nedá sa úplne obnoviť ani s pomocou západných spojencov Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: Český prezident, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Prezident Pavel vyzval Západ, aby nezmenšoval podporu Ukrajine. Budúci rok vraj bude ešte ťažší © SITA Všetky práva vyhradené.