gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.12.2023 (SITA.sk) – Rusko a Ukrajina hlásili počas ostatného dňa desiatky pokusov o útoky dronmi. Ukrajinské vzdušné sily v sobotu uviedli, že protivzdušná obrana zostrelila 30 z 31 dronov, ktoré boli počas noci vypustené na 11 ukrajinských oblastí.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusko tiež v piatok večer uviedlo, že zmarilo sériu útokov ukrajinských dronov. Ruská protivzdušná obrana zničila 32 ukrajinských dronov nad okupovaným ukrajinským polostrovom Krym.

Ruské ministerstvo obrany predtým na Telegrame uviedlo, že v Kurskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, bolo zostrelených šesť dronov. V čiastočne okupovanej Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny Ruskom dosadený predstaviteľ Volodymyr Saldo na Telegrame informoval, že ruská protivzdušná obrana zostrelila najmenej 15 vzdušných cieľov v blízkosti mesta Heničesk.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – december 2023 (fotografie)

Viac k témam: Chersonská oblasť, Krym, Kurská oblasť, ruské ministerstvo obrany, ruské útoky, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, útok dronmi, Vzdušné sily
Zdroj: SITA.sk – Kyjev a Moskva na seba navzájom útočili bezpilotnými lietadlami, ukrajinské vzdušné sily zostrelili takmer všetky drony © SITA Všetky práva vyhradené.