gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.12.2023 (SITA.sk) – Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj v utorok povedal, že ukrajinské vojenské velenie nepredložilo vláde žiadosť na mobilizáciu konkrétneho počtu ľudí.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vyjadril sa tak po tom, ako šéf parlamentnej frakcie ukrajinskej politickej strany Sluha ľudu Davyd Arachamija v pondelok na komunikačnej platforme Telegram napísal, že vedenie ukrajinskej armády požiadalo o mobilizáciu 500-tisíc ľudí. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Zalužnyj dodal, že ukrajinské vojenské velenie pravidelne formuluje svoje požiadavky na muníciu, zbrane a ľudské zdroje. Robíme to priebežne, ale nerealizujeme to v žiadnom samostatnom formáte návštevou vlády alebo Verchovnej rady, konštatoval. Poznamenal, že generálny štáb nemá právo zákonodarnej iniciatívy a preto vláde nepredložil nijaké dokumenty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – december 2023 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, Vojenská mobilizácia
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda nepredložila vláde žiadosť na mobilizáciu konkrétneho počtu ľudí, argumentuje veliteľ ozbrojených síl Zalužnyj © SITA Všetky práva vyhradené.