gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.1.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda počas uplynulého dňa pokračovala v útokoch na siedmich frontoch na východe a juhu Ukrajiny, pričom najviac útočila na frontoch pri mestách Avdijivka, Marinka a Cherson.

Počas uplynulého dňa sa odohralo 73 bojových zrážok. Rusi podnikli štyri raketové útoky a 48 leteckých útokov,“ konštatoval ukrajinský generálny štáb. Informuje spravodajský web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na fronte pri Avdijivke v Doneckej oblasti ukrajinskí obrancovia naďalej zdržujú ruské sily, ktoré sa snažia obkľúčiť mesto. Ukrajinskí vojaci v Doneckej oblasti zadržiavajú Rusov aj v blízkosti mesta Marinka a pri obci Novobachmutivka, kde odrazili 16 ruských útokov.

Na chersonskom fronte ukrajinské jednotky pokračujú v úsilí o rozšírenie svojho predmostia na východnom brehu rieky Dnipro. Rusi sa napriek značným stratám neustále snažia vytlačiť ukrajinských vojakov z ich pozícií. Ruská armáda počas uplynulého dňa v tejto oblasti podľa Kyjiva podnikla 11 neúspešných útokov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Viac k témam: Avdijivka, bitka o Cherson, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi pokračujú v snahe o obkľúčenie mesta Avdijivka, za deň sa odohralo viac ako 70 bojových zrážok © SITA Všetky práva vyhradené.