gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.2.2024 (SITA.sk) – Po sto dňoch vlády môžeme konštatovať, že ministri za Hlas-SD plnia sľuby, ktoré dala strana ľuďom pred voľbami. Na tlačovej konferencii to v piatok uviedol predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Úspechy novej vlády

Konkretizoval, že pripravili zákon o skutočnom a spravodlivom 13. dôchodku, zastropovali ceny energií, chránili Slovensko pred nelegálnou migráciou, zabránili rušeniu pôrodníc a naštartovali práce na dlhodobom rozvoji slovenských regiónov.

Zároveň pripomenul, že nová vláda prevzala Slovensko v hlbokom marazme a rozvrátené, ako nikdy predtým.

Páni Matovič, Heger a Sulík nás všetkých zadlžili tak, ako nikto v histórii. Celé roky neboli schopní pomôcť ťažko skúšaným ľuďom a nechávali ich napospas osudu. Rozvrátili právny štát a zneužívali políciu a prokuratúru na politickú pomstu. Absolútne zdevastovali politickú kultúru a spravili z vlády a parlamentu jeden nedôstojný cirkus,“ popísal Pellegrini s tým, že netreba zabúdať, v akej situácii začala nová vláda pracovať.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/02/kvetoslava-kirchner9526.mp4

Pokojné Slovensko

„Sedem ministrov Hlas-SD prevzalo zodpovednosť za tie najnáročnejšie a z hľadiska bežného života ľudí aj najdôležitejšie rezorty,“ povedal líder strany.

„Za seba chcem povedať, že trvám na svojej osobnej i politickej priorite – dať Slovensku pokoj a dôstojný život každému jednému človeku. A preto ministri za HLAS-SD aj ja osobne budeme pokračovať presne v tom, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili a čo od prvého dňa plníme. Silný štát, ktorý svojim občanom garantuje pomoc, bezpečie a lepší život pre každého,“ uzavrel Pellegrini.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/02/kvetoslava-kirchner9527.mp4

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS)
Zdroj: SITA.sk – Matovič, Heger a Sulík rozvrátili štát a z parlamentu spravili cirkus. Pellegrini vyzdvihol prácu ministrov Hlasu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.