gtag('config', 'UA-130501671-1');

10.2.2024 (SITA.sk) – Najmenej 13 ukrajinských civilistov zomrelo v meste Charkov pri ruskom útoku dronmi, ktorý v noci na sobotu zasiahol benzínovú pumpu a spôsobil rozsiahly požiar. Medzi tými, ktorí prišli o život, sú aj tri deti vo veku od šesť mesiacov do sedem rokov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Starosta Charkova Ihor Terechov uviedol, že plamene sa rozšírili na plochu 3 700 štvorcových metrov a zachvátili 15 obytných domov. Záchranári stále pátrajú po ľuďoch uviaznutých v troskách. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine vo februári 2024 (fotografie)

A Kharkiv, le bilan provisoire est de 7 morts.
Les enfants avaient 7 ans, 4 ans et 6 mois ?

Que l’affreux https://t.co/NjA7e4rSgh pen.u par les c…lles

S : TG Kyiv Post pic.twitter.com/bRuPC5d0pB— Stéphanie ??????????✊ PFM (@SteffRichard73) February 10, 2024

Overnight, russia attacked Kharkiv using „Shahed“ drones. 7 people died, including 3 children—4 and 7 years old, and an infant.

The UAV hit civilian infrastructure—a gas station. There was a spill of diesel fuel and gasoline, which spread along the street with private houses. 14… pic.twitter.com/Q4ZmsrvOeV— Defense of Ukraine (@DefenceU) February 10, 2024

Viac k témam: Charkov, rusko-ukrajinský konflikt, útok dronmi, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Útok dronov zasiahol benzínovú pumpu v Charkove a spôsobil požiar, medzi obeťami sú aj deti (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.