gtag('config', 'UA-130501671-1');

14.2.2024 (SITA.sk) – Drony ukrajinskej vojenskej rozviedky v stredu ráno zasiahli v Čiernom mori ruskú výsadkovú loď Cézar Kunikov. lnformuje o tom portál Ukrajinská pravda, ktorému to povedali jeho zdroje v spravodajskej službe.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa týchto zdrojov sa operácia vojenskej rozviedky skončila potopením lode. Ukrajinská pravda sa v tejto súvislosti pokúša získať oficiálne vyjadrenie.

Ruské ministerstvo obrany už skôr hlásilo, že jeho protivzdušná obrana v noci nad Čiernym morom zostrelila šesť dronov. V tom istom čase sa na niekoľkých kanáloch na platforme Telegram objavili správy, že na mori pri obciach Alupka a Kaciveli na okupovanom Kryme niečo horí.

Ukraińskie drony zaatakowały 🇷🇺 okręt desantowy Cezar Kurnikov. Pojawiają się informacje, że inny okręt wojenny 🇷🇺 i okręt podwodny zbliżyły się do miejsca eksplozji na morzu. https://t.co/IHT8hT6kvr
— Easyzune (@KZubryk) February 14, 2024
Dva vrtuľníky Mi-8 údajne krúžili v oblasti nízko nad vodou a v oblasti mesta Foros zase bolo vidno pátrací vrtuľník Ka-27. Telegramový kanál Krymský vietor hlásil, že drony údajne zasiahli výsadkovú loď.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine vo februári 2024 (fotografie)

Viac k témam: Čierne more, Krym, Potopenie lode, Protivzdušná obrana, ruské ministerstvo obrany, rusko-ukrajinský konflikt, útok dronmi, Vrtuľníky Mi-8
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinský útok dronmi zasiahol a údajne potopil v Čiernom mori ruskú výsadkovú loď Cézar Kunikov © SITA Všetky práva vyhradené.