gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.3.2024 (SITA.sk) – Odvolaný nominant volebnej komisie č. 6 na Základnej škole Nobelovo námestie v Petržalke sa dožadoval členstva v komisii a agresívne sa vyhrážal ostatným členom použitím zbrane.

O incidente informovala Mária Halašková hovorkyňa mestskej časti Bratislava – Petržalka.

Strana svojho nominanta odvolala

Ako hovorkyňa ďalej informovala incident spôsobil nominant strany, ktorá ho pôvodne nominovala za člena jednej z volebných komisií na Základnej škole Nobelovo námestie.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

Táto strana však následne zaslala minulý týždeň mestskej časti informáciu o odvolaní tohto nominanta bez udania dôvodu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc 1. kola prezidentských volieb na Slovensku 2024 (fotografie)

„Informáciu o odvolaní sme automaticky zaslali odvolanému nominantovi e-mailom, na čo on nereagoval. Za nominanta sme si, prirodzene, našli náhradu. Napriek jeho odvolaniu sa vo volebný deň dostavil do školy v skorých ranných hodinách a dožadoval sa členstva v komisii a agresívne sa ostatným členom vyhrážal použitím zbrane,“ dodala Halašková.

Incident nemal následky

Hovorkyňa uviedla, že z dôvodu jeho správania boli na miesto okamžite privolaní policajti, ktorí ho z volebnej miestnosti odviedli.

Incident nemal žiadny dopad na priebeh volieb, keďže sa odohral ešte pred oficiálnym otvorením volebnej miestnosti a rovnako nemal žiadny dopad na zdravie svedkov incidentu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentské voľby na Slovensku 2024 (fotografie)

Viac k témam: Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Pred otvorením volebnej miestnosti v Petržalke bolo horúco, odvolaný člen komisie sa vyhrážal použitím zbrane © SITA Všetky práva vyhradené.