gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.5.2024 (SITA.sk) –
aktualizované, 16. mája, 14:26

Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka ocenil spoločnú výzvu na zmierenie a politické gesto úradujúcej prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

Zdôraznil, že atentát na premiéra štátu je aj atentátom na demokraciu a vyzdvihol potrebu ukončiť špirálu útokov a obviňovania sa „Musíme k tomu prispieť každý svojím dielom, ako politici aj ako občania,“ uviedol.

Dodal, že po včerajšom útoku na predsedu vlády Roberta Fica (predseda strany Smer-SD) progresívci ihneď pozastavili bežiacu kampaň do volieb do Európskeho parlamentu. S cieľom upokojiť situáciu na Slovensku tiež poskytujú plnú súčinnosť a spoluprácu politickým partnerom.

Úsilie Čaputovej a Pellegriniho o zmierenie spoločnosti uvítal aj predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský. Považuje to za dôležité a potrebné gesto.

KDH odsudzuje akékoľvek násilie a stretnutia všetkých parlamentných strán sa zúčastníme,“ avizoval šéf kresťanských demokratov a dodal, že do odvolania pozastavujú aj všetky veľké kampaňové podujatia súvisiace s eurovoľbami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na premiéra Roberta Fica (fotografie)

Viac k témam: Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Premiér Slovenskej republiky, Prezidentka SR, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Šimečka ocenil politické gesto úradujúcej prezidentky a Pellegriniho, apeluje na ukončenie špirály útokov i obvinení © SITA Všetky práva vyhradené.