gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.5.2024 (SITA.sk) – Po dopravnej nehode v Trnave v pondelok policajti zadržali vodičský preukaz 89-ročnému vodičovi Renaultu Clio, ktorý podľa doterajších zistení nehodu zavinil.

Nedal prednosť na križovatke

Ako informovala trnavská polícia, starý pán vchádzal s Renualtom do križovatky od Bulharskej ulice, pri prechádzaní cez križovatku na Tamaškovičovu ulicu pravdepodobne nedal prednosť autu Peugeot 207, ktoré prichádzalo po hlavnej ceste zľava.

Pri nehode sa okrem 89-ročného vodiča zranil aj jeho 13-ročný spolujazdec, ako aj 66-ročný vodič Peugeotu 207. Polícia upozorňuje, že za volantom neplatí, že vek je len číslo.

Vek nie je len číslo

Je dôležité, aby každá osoba, ktorá sadá za volant auta, bola na riadenie dostatočne fyzicky aj psychicky spôsobilá. Rodinní príbuzní najlepšie poznajú stav starých rodičov a podľa polície by im mali objektívne poskytnúť názor na vedenie auta.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Spoločne tak môžu predísť situáciám, pri ktorých okrem odobratia vodičského preukazu môže prísť k zraneniu iných.

Viac k témam: Dopravná nehoda, trnavská polícia, Vodič
Zdroj: SITA.sk – V Trnave zadržali vodičský preukaz až 89-ročnému mužovi. Polícia upozorňuje, že za volantom vek nie je len číslo © SITA Všetky práva vyhradené.