gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.5.2024 (SITA.sk) – ITIS Holding získal všetky potrebné súhlasy na dokončenie akvizície nemeckej skupiny VITRONIC od protimonopolných úradov v Nemecku i ďalších krajinách. S pomocou výskumu, vývoja a výrobných kapacít v zariadeniach VITRONIC v Nemecku je ITIS Holding pripravený urýchliť rast celej skupiny a stať sa popredným poskytovateľom ITS služieb v celosvetovom rozmere.

ITIS Holding a VITRONIC sa skvele dopĺňajú z hľadiska poskytovaných riešení i regionálneho pokrytia. Komplementárnosť oboch spoločností umožňuje vytvorenie silného poskytovateľa ITS a automatizácie s uceleným portfóliom udržateľných riešení pre mestskú mobilitu, mýtne systémy, bezpečnosť na cestách, vynucovanie (tzv. enforcement) a automatizáciu so schopnosťou dodávať tieto riešenia takmer kdekoľvek na svete.

„ITIS Holding ponúka overené riešenie pre satelitné mýto, ktoré je najlepšie vo svojej triede, zatiaľ čo VITRONIC je svetovým lídrom v oblasti bezpečnosti na cestách a automatizácie s použitím inovatívnej technológie strojového videnia. Pristupujeme k akvizícii VITRONIC-u ako k dlhodobej strategickej investícii. Spojením týchto dvoch lídrov z niekoľkých odvetví je našou ambíciou rozvíjať celú skupinu do globálne úspešného, veľkého poskytovateľa ITS,“ uviedol Matej Okáli, generálny riaditeľ ITIS Holding-u.

Po formálnom dokončení transakcie ITIS Holding výrazne posilní kapitálovú štruktúru VITRONIC-u príspevkom 50 miliónov eur.

„Tento rok VITRONIC oslavuje 40 rokov od svojho založenia. Som presvedčený, že s novým vlastníkom čakajú obe oblasti – Traffic i Automation – ešte tie najlepšie roky. Komplementárnosť našich riešení, produktov, softvéru a služieb nám umožňuje ponúknuť zákazníkom podstatne širšiu škálu pokročilých technologických riešení. Všetko toto bude aj naďalej podporené renomovaným konceptom ‚Made in Germany‘,“ povedal Daniel Scholz-Stein, generálny riaditeľ VITRONIC-u.

ITIS Holding je odhodlaný rozvíjať podnikanie VITRONIC-u a udržiavať kontinuitu pre existujúcich aj nových zákazníkov. ITIS Holding aj skupina PPF sú pripravené urýchliť rast celej skupiny tým, že pomôžu VITRONIC-u vstúpiť na nové trhy alebo lepšie obsluhovať tie existujúce.

Informačný servis

Viac k témam: Akvizícia, PR
Zdroj: SITA.sk – ITIS Holding, ktorý je súčasťou skupiny PPF, dokončil akvizíciu nemeckej skupiny VITRONIC © SITA Všetky práva vyhradené.