gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.6.2024 (SITA.sk) – Niekoľko českých turistov sa zranilo pri nehode autobusu na Islande. Niektorí sú vážne zranení a zostávajú v nemocnici, potvrdila v nedeľu pre portál Novinky.cz hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Mariana Wernerová.

Rôzne zranenia

Nehoda sa stala ešte v piatok v oblasti Akureyri na severe ostrova. V autobuse cestovnej kancelárie Adventura bolo 20 českých turistov a dvaja českí vodiči.

Wernerová vysvetlila, že deväť zranených zostáva v nemocniciach v Akureyri a Reykjavíku a zvyšok sa chystá späť do Česka. Riaditeľ CK Adventura Petr Novotný upresnil, že do dvoch nemocníc previezli 12 ľudí so zraneniami rôznej závažnosti.

Prevrátený autobus

O havárii informoval v sobotu islandský portál Iceland Review. Uviedol, že autobus sa na ceste medzi Akureyri a Skagaströn okolo 17:00 miestneho času prevrátil.

Väčšinu zranených previezli do nemocnice v Akureyri, no piatich najvážnejšie zranených previezli letecky do Reykjavíku. Pravdepodobnou príčinou incidentu je roztopený asfalt.

Viac k témam: Ceskí turisti, Nehoda autobusu
Zdroj: SITA.sk – Prevrátený autobus s českými turistami na Islande si vyžiadal aj vážne zranených (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.