gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.6.2024 (SITA.sk) – Policajní vyšetrovatelia Ján Čurilla a Pavol Ďurka sa na súde domáhajú náhrady škody, ktorá im podľa ich názoru bola spôsobená nezákonnou väzbou. Na sociálnej sieti o tom informoval ich právny zástupca Peter Kubina.

Pripomenul, že rozhodnutie okresného súdu o ich vzatí do väzby bolo zrušené nadriadeným súdom ako nezákonné, pričom väzbou im bola spôsobená nespochybniteľná majetková škoda, konkrétne ušlý plat a aj nemajetková ujma.

Protistranou je štát zastúpený ministerstvom spravodlivosti,“ uviedol Kubina. O veci mal súd rozhodovať v piatok, podľa medializovaných informácií však pojednávanie odročili na september pre nahlásenú bombu.

Krajský súd v Bratislave prepustil 1. októbra 2021 obvinených vyšetrovateľov NAKA z väzby na slobodu, pretože ich trestné stíhanie bolo podľa senátu neopodstatnené. Generálna prokuratúra im však vo februári 2022 ponechala v platnosti obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby nakoniec tento rok vyšetrovanie ukončil návrhom na podanie obžaloby na siedmich obvinených policajtov, konkrétne Jána Čurillu, Pavla Ďurku, Štefana Mašina, Milana Sabotu, Branislava Dunčka, Róberta Magulu a Petra Scholtza.

Viac k témam: Čurillovci, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Čurilla a Ďurka žiadajú odškodné za nezákonnú väzbu, bola im spôsobená nemajetková ujma aj ušlý plat © SITA Všetky práva vyhradené.