gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.6.2024 (SITA.sk) – Najdôveryhodnejším z predsedov politických strán je v súčasnosti premiér a líder Smeru-SD Robert Fico, ktorému dôveruje 43 percent a nedôveruje 51 percent ľudí. Za ním nasleduje predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka s 31-percentnou dôverou a 58-percentnou nedôverou.

Novozvolený predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok získal podporu 29 percent opýtaných a nedôveru 51 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Sanep pre TA3, ktorý bol realizovaný od 12. do 17. júna na vzorke 1 950 respondentov.

Najnedôveryhodnejším z predsedov politických strán je líder hnutia Slovensko Igor Matovič. Tomu nedôveruje 75 percent ľudí, podporu mu vyjadrilo len 8 percent respondentov.

Vyššiu mieru nedôvery deklarovali respondenti aj predsedovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi, ktorému 69 percent opýtaných nedôveruje a 15 percent dôveruje, a tiež predsedovi Demokratov Jaroslavovi Naďovi (67 percent nedôveruje a 12 percent dôveruje).

Viac k témam: Politici, Premiér Slovenskej republiky, Prieskum, Prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: SITA.sk – Premiér Fico je najdôveryhodnejším z predsedov politických strán. Ako dopadli ostatní lídri? © SITA Všetky práva vyhradené.