gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.6.2024 (SITA.sk) – Novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen. Informoval o tom rezort zahraničných vecí s tým, že pred odchodom na zahraničné vyslanie ho prijal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár.

Pokračovanie bilaterálneho dialógu

Minister vyzdvihol význam slovenskej diplomatickej misie pri Svätej stolici a Zvrchovanom vojenskom špitálskom ráde svätého Jána Jeruzalemského z Rodosu a Malty.

Ako informoval nový veľvyslanec, zastupiteľský úrad SR sa pod jeho vedením zameria na pokračovanie aktívneho bilaterálneho dialógu na všetkých úrovniach: „Rovnako na zintenzívnenie dialógu k aktuálnym témam medzinárodného diania či realizáciu aktivít a podujatí podporujúcich slovensko-vatikánske vzťahy.“

Univerzálne a globálne témy

V medzinárodných vzťahoch sa Svätá stolica angažuje v oblastiach, ktoré sa dotýkajú kresťanských, univerzálnych a globálnych tém. Ide predovšetkým o odmietanie vojny, podporu mieru, ochranu ľudskej dôstojnosti a ľudských práv, zákaz trestu smrti alebo boj proti chudobe.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Slovenská republika víta aktivity pápeža Františka ako jednej z najvýznamnejších svetových morálnych autorít v oblasti presadzovania mierových riešení vojnových konfliktov vrátane susednej Ukrajiny a Blízkeho východu,“ povedal šéf slovenskej diplomacie.

Viac k témam: Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Vatikán, Veľvyslanec
Zdroj: SITA.sk – Novým veľvyslancom Slovenskej republiky vo Vatikáne bude Juraj Priputen, pred odchodom ho prijal aj minister Blanár © SITA Všetky práva vyhradené.