gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.6.2024 (SITA.sk) – Spoločnosť Schneider Electric, líder v oblasti digitálnej transformácie energetického manažmentu a automatizácie, sa dostala na čelo rebríčka „Najudržateľnejších spoločností sveta pre rok 2024„, ktorý zostavili časopis Time a analytická spoločnosť Statista. Toto uznanie odráža ambiciózne ciele spoločnosti Schneider Electric v oblasti znižovania vlastných emisií, ale aj záväzok spoločnosti pomáhať svojim zákazníkom pri zvyšovaní energetickej účinnosti a znižovaní ich emisií.

Časopis Time a analytická spoločnosť Statista použili transparentnú, viacstupňovú metodiku na určenie najudržateľnejších spoločností na svete pre rok 2024. Proces sa začal súborom viac ako 5 000 najväčších a najvplyvnejších spoločností na svete. Po prísnom štvorstupňovom hodnotení sa z konečného rebríčka vylúčili neudržateľné odvetvia a zohľadnili sa faktory, ako sú externé hodnotenia a záväzky v oblasti udržateľnosti, postupy podnikového výkazníctva a ukazovatele environmentálnej a sociálnej výkonnosti. Výsledkom tohto komplexného prístupu je rebríček 500 spoločností z viac ako 30 krajín.

Time aj Statista vyzdvihli technologické znalosti spoločnosti Schneider Electric a program Schneider Sustainability Impact (SSI). Tento transformačný program riadi a meria pokrok spoločnosti pri dosahovaní globálnych cieľov udržateľnosti na roky 2021 – 2025 a prispieva k plneniu šiestich dlhodobých záväzkov, ktoré pokrývajú všetky environmentálne, sociálne a riadiace aspekty (ESG). V rámci tohto pokroku spoločnosť pomohla zákazníkom znížiť emisie uhlíka, od roku 2018 sa podarilo ušetriť a zabrániť vzniku 553 miliónov ton CO2. Spoločnosť tiež dosiahla významný pokrok v transformácii vlastného dodávateľského reťazca. Emisie uhlíka od 1 000 najväčších dodávateľov spoločnosti Schneider Electric klesli od začiatku programu o 27 % – a 21 % najvýznamnejších strategických partnerov spoločnosti v dodávateľskom reťazci splnilo štandardy dôstojnej práce spoločnosti Schneider Electric.

Spoločnosť Schneider Electric bola nedávno už 13. rok po sebe zaradená do svetového indexu udržateľnosti Dow Jones, obsadila prvé miesto vo svojom odvetví a zabezpečila si miesto v európskom indexe. Tento úspech odráža jej dobré výsledky v oblasti životného prostredia, sociálnej oblasti a správy a riadenia (ESG), pričom udržateľnosť je jadrom jej stratégie.

Rebríček top 500 spoločností, ktoré Time a Statista zaradili medzi tie najlepšie nájdete na špecializovanej stránke.

Informačný servis

Viac k témam: Energetika, PR, Udržateľnosť
Zdroj: SITA.sk – Spoločnosť Schneider Electric označil časopis Time za najudržateľnejšiu firmu na svete © SITA Všetky práva vyhradené.