gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.7.2024 (SITA.sk) – Ministerka kultúry Martina Šimkovičová verí, že novovytvorená STVR bude spĺňať všetky atribúty verejnoprávneho média. Reagovala tak na podpis zákona, ktorý ruší bývalú RTVS a vytvára Slovenskú televíziu a rozhlas prezidentom Petrom Pellegrinim.

Dnešným dňom bol zavŕšený niekoľkomesačný náročný proces,“ povedala Šimkovičová. Zároveň poďakovala všetkým tým, ktorí sa na príprave zákona o STVR podieľali a podporili ho.

Podľa zákona schváleného parlamentom 20. júna verejnoprávne médium Rozhlas a televízia Slovenska nahradí Slovenská televízia a rozhlas (STVR). Za zákon hlasovalo 78 poslancov, pričom opozícia sa hlasovania nezúčastnila.

Materiál deklaruje zámer vytvoriť novú inštitúciu, ktorá bude objektívne napĺňať verejnoprávny charakter vysielania. Rovnako zdôrazňuje, že rozhlas a televízia sa formálne nerozdelia, no vytvoriť by sa mal priestor na samostatný rozvoj oboch.

Viac k témam: Ministerka kultúry SR, Prezident SR, Zákon o Slovenskej televízii a rozhlase
Zdroj: SITA.sk – Šimkovičová: Zavŕšili sme niekoľkomesačný náročný proces. Verím, že STVR bude spĺňať atribúty verejnoprávneho média © SITA Všetky práva vyhradené.