gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.7.2024 (SITA.sk) – Polícia kontrolovala v priebehu minulého týždňa pobyt cudzincov na území Trnavského kraja. Na akcii sa podieľali rôzne oddelenia polície z Bratislavy a Trnavy, vrátane hraničnej a cudzineckej polície, letiskovej kontroly a služobnej kynológie.

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek, kontrola prebehla v objekte ubytovacieho zariadenia a v objekte výrobnej spoločnosti. Celkovo bolo skontrolovaných 289 cudzincov. V 104 prípadoch bolo zistené porušenie povinností v zmysle Zákona o pobyte cudzincov, za čo bola cudzincom uložená bloková pokuta.

„V štyroch prípadoch bol zistený neoprávnený pobyt na území Slovenskej republiky, pričom išlo o štátnych príslušníkov Kirgizskej republiky. Týmto cudzincom bolo následne vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení v zmysle príslušných ustanovení Zákona o pobyte cudzincov,“ informoval Roman Hájek.

Policajný zbor bude podľa neho aj naďalej pokračovať v kontrolách oprávnenosti pobytu cudzincov na území Slovenska s cieľom zabezpečiť dodržiavanie platných zákonov a predpisov.

Viac k témam: Cudzinci, Kontrola, Policajti
Zdroj: SITA.sk – Polícia v Trnavskom kraji kontrolovala cudzincov, štyria boli na Slovensku neoprávnene © SITA Všetky práva vyhradené.