gtag('config', 'UA-130501671-1');

5.7.2024 (SITA.sk) – Odštartoval folklórny festival Východná, na otvorení sa zúčastnila aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS). Ide už o 69. ročník významného folklórneho festivalu na Slovensku.

Šimkovičová prišla oblečená v tradičnom myjavskom kroji, čím symbolicky podčiarkla význam a krásu slovenských ľudových tradícií. Informovalo o tom ministerstvo kultúry.

Ministerka vyzdvihla bohatstvo slovenského folklóru a jeho miesto v kultúrnom dedičstve. „Folklór je dušou nášho národa, zrkadlom našich koreňov a dedičstvom, ktoré musíme s láskou a hrdosťou odovzdávať ďalším generáciám. Festival Východná je skvostom, ktorý každoročne pripomína silu a krásu našich tradícií a spája ľudí z rôznych kútov Slovenska i zahraničia,“ povedala ministerka.

Festival potrvá do 7. júla a návštevníkov čaká bohatý program, vystúpenia folklórnych súborov, remeselné trhy a mnoho sprievodných podujatí.

„Východná tak opäť ožije pestrými farbami krojov, melódiami tradičných piesní a nezabudnuteľnou atmosférou, ktorá oslavuje dedičstvo našich predkov,“ uzavrelo ministerstvo.

Viac k témam: festival Východná, Folklór, Ministerka kultúry SR
Zdroj: SITA.sk – Vo Východnej odštartoval folklórny festival, ministerka Šimkovičová vyzdvihla krásu tradícií © SITA Všetky práva vyhradené.