gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.10.2024 (SITA.sk) – Washington Post sa tento týždeň stal druhým veľkým americkým denníkom, ktorý nepodporuje nikoho z kandidátov v súťaži o post prezidenta. Denník to oznámil v piatok, pričom uviedol, že ani v budúcnosti nebude počas predvolebnej kampane podporovať niektorého z kandidátov.

Generálny riaditeľ denníka Will Lewis v stĺpčeku napísal, že toto rozhodnutie bolo vlastne návratom k tradícii. Washington Post totiž podľa neho začal podporovať kandidátov na prezidenta až pred voľbami v roku 1976, keď sa postavil za Jimmyho Cartera.

V rokoch 2016 a 2020 denník podporil Trumpových demokratických rivalov. Terajšie rozhodnutie podľa Willa Lewisa odzrkadľuje vieru novín v „schopnosť našich čitateľov urobiť si vlastný názor“.

Krok Washington Post prišiel v ten istý týždeň, v ktorom noviny Los Angeles Times oznámili rovnaké rozhodnutie.

„Ako majiteľ som v redakčnej rade a zhodol som sa s našimi redaktormi, že možno tento rok budeme mať stĺpček, stranu, dve strany, ak chceme, kde napíšeme všetky za a proti a nech rozhodnú čitatelia“ povedal vo štvrtok vlastník Los Angeles Times Patrick Soon-Shiong.

Viac k témam: Prezidentské voľby v USA 2024 (Trump – Harris)
Zdroj: SITA.sk – Washington Post v amerických prezidentských voľbách nepodporuje nikoho z kandidátov © SITA Všetky práva vyhradené.