gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v prípade majetku odsúdeného Ladislava Bašternáka. Ako informoval spravodajský portál Aktuality.sk, trestné stíhanie vedú voči zatiaľ neznámemu páchateľovi, ktorý figuroval ako „subjekt v konkurznom konaní“. Podľa policajtov neurobila táto osoba všetko preto, aby majetok odsúdeného Bašternáka skončil v rukách štátu.

Aktuality uviedli, že luxusný majetok daňového podvodníka Ladislava Bašternáka sa počas jeho stíhania postupne scvrkol na minimum. Súd mu v rozsudku okrem piatich rokov väzenia vymeral aj trest prepadnutia majetku. Štátu sa z neho veľa neušlo.

„Hoci polícia zatiaľ v kauze nikoho neobvinila, nitky vedú k bývalej konkurznej správkyni Bašternákovho majetku Lenke Ivanovej. Za porušovanie povinností pri správe takého obrovského majetku hrozí viac ako desaťročné väzenie,“ dodali Aktuality.

Viac k témam: kauza Bašternák
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA začala stíhanie v prípade Bašternákovho majetku, stopy vedú k bývalej konkurznej správkyni © SITA Všetky práva vyhradené.