gtag('config', 'UA-130501671-1');

Začiatkom septembra predstavil Canon hneď niekoľko noviniek, určených najmä pre domácich užívateľov. V portfóliu atramentových tlačiarní Pixma pribudli nové  modely s možnosťou priamej tlače cez  wifi pripojenie  a  s novými online službami. Fotografov čakajú nové modely kompaktov a najmä nová zrkadlovka. 

Amatérskych fotografov čakajú  nové modely kompaktných fotoaparátov s ultrazoomom  a Full HD videom PowerShot SX510 HS a SX170 HS. Najtenší kompakt PowerShot S120 a pre pokročilejších PowerShot G16 so svetelnosťou f/1.8-2.8 sú vybavené  procesorom DIGIC 6 pre sériové fotografie s rýchlym ukladaním bez prerušenia snímania.  HS systém poskytuje  široký dynamický rozsah snímok aj pri zhoršených svetelných podmienkach. Ako všetky modely radov S a G, sú vyzbrojené ručným HDR módom, t.j. funkciou bracketingu teraz s presnejšími výsledkami vďaka optickému stabilizátoru.

 

Canon EOS 70D

Záujem  vzbudila nová zrkadlovka EOS 70D s unikátnou kombináciou funkcií, s ktorou presahuje triedu poloprofesionálov, do ktorej ju zaraďuje jej číselné označenie. Najväčšiu pozornosť z jej výbavy budí nová technológia automatického zaostrovania pri živom náhľade –  Dual Pixel CMOS AF.  Nový snímač má 20 megapixelov, každý  pozostávajúci z dvoch samostatných fotodiód, ktoré fungujú ako zobrazovacie body a súčasne aj ako fázy zaostrovania. Fotoaparát  po zatlačení spúšte do polovičnej polohy vyhodnotí  paralaxu na zdvojených fotodiódach a následne vypočíta potrebné preostrenie objektívu. Režim živého náhľadu (ako ho vidí snímač, nie zrkadlo) tak poskytuje kontinuálne automatické preostrovanie, vďaka čomu je fotografovanie či nahrávania videa  teraz rýchle a presné.  Zrkadlovky doposiaľ zaostrovali pomocou merania kontrastu, rovnako ako kompakty, čo pri použití niektorých typov objektívov výraznejšie predlžovalo dobu ostrenia.

 

Vylepšený objektív

V prípade objektívov výrobca postupne implementuje pohon krokovým motorčekom STM a tak i nový teleobjektív so stabilizátorom a výkonným autofokusom EF-S 55 -250mm f/4-5.6 IS STM  už poskytuje rýchle preostrenie pre tiché a plynulé sledovanie pohyblivého objektu a hladké prechody obrazu. Jeho predný člen sa pri ostrení vysúva ale neotáča, použiť teda možno rôzne filtre.

 

70D vzadu 70D spredu 70D zhora