gtag('config', 'UA-130501671-1');

Dnes môžeme v lietadlách hrať hry, sledovať filmy, počúvať hudbu. Zajtrajšok má priniesť na palubu lietadiel nové druhy cestovnej „zábavy“. V štádiu vývoja sú novinky, ktoré majú pasažierom ešte viac spríjemniť let. Informuje o nich CNBC.

Nové technológie, ktoré sa pripravujú:

Bez ovládačov a tlačidiel –  nové systémy umožnia ovládať obrazovky v kabíne gestami a očami. Koniec ovládačom  a tlačidlám. Pri príchode letušky sa vaše video zastaví, keďže bude sledovať vaše oči.

Žiadne  slúchadlá. Vývojári vymýšľajú zvukové smerové systémy do lietadiel. Zvuk by sa šíril v akustických lúčoch. Smeroval by iba na vás a nerušil ostatných. Predpokladá sa, že tento systém sa najskôr objaví v prvej a biznis triede.

Vlastné zariadenia – predpokladá sa rozšírené využívanie vlastných zariadení pasažierov. Video a audioobsah ponúkaný aerolinkami – filmy, seriály, hudba a iné – sa synchronizuje s vašim zariadením, ich ponuku teda budete môcť sledovať cez vaše tablety či smartfóny. Využijú to asi hlavne nízkonákladové spoločnosti, ktoré by si takýto obsah mohli spoplatniť.

Neobmedzený internet – internet v lietadle už dnes ponúkajú niektoré spoločnosti, v budúcnosti sa však majú zrušiť výrazné obmedzenia preneseného objemu dát.

Telefonovanie s vlastnými mobilmi – striktné pravidlá pre telefonovanie v lietadlách by sa tiež mali zmeniť, budúcnosť prinesie častejšie telefonovanie v lietadlách pre viac cestujúcich a to s ich vlastnými telefónmi. Zmení sa cena za túto službu a telefonovanie v lietadlách sa stane bežným javom.