gtag('config', 'UA-130501671-1');

Keď prišiel Logitech v júni 2007 s myšou VX Nano, vďaka nano prijímaču priniesli do segmentu mobilných myší menšiu revolúciu. USB receiver sa v porte takmer „stratil“, takže ste ho nemuseli vyberať ani pri transporte notebooku. Dnešné nano receivery však ponúkajú viac.

Malá oranžová značka na nano prijímači Logitech hovorí o jeho „unifikovanosti“. Jeden takýto Unifying Receiver dokáže naraz obslúžiť až 6 kompatibilných bezdrôtových zariadení a pritom vám blokuje v počítači len jeden USB port. S každým novým zariadením dostanete vlastný receiver pracujúci na frekvencii 2.4 GHz, ktorý je s ním už vopred spárovaný takže ho môžete okamžite používať bez akéhokoľvek softvéru. Cez softvér sa však dá na váš receiver spárovať aj ďalšia myš, klávesnica, trackball, touchpad, alebo numerická klávesnica (numpad).

clip194

Celý proces je až prekvapivo jednoduchý. Softvérový sprievodca vás v istom momente vyzve, aby ste teraz vypli a zapli váš nový hardvér, no a to je všetko. Nové zariadenie a receiver si odovzdajú navzájom kľúč (128-bitové AES kódovanie) a sú bezpečne spárované. Dokonca aj keď receiver použijete do iného PC, bez softvéru, okamžite sa nájdu a môžete používať všetky spárované zariadenia. Receiver je taký malý, že pri transporte v USB porte notebooku neprekáža, takže ho netreba nikdy vyberať. Môžete tak mať napríklad jednu sadu hardvéru pre notebook v práci, druhú doma a bez inštalácie alebo prepínania môžete okamžite začať požívať tú, ktorá je práve poruke ihneď po zapnutí notebooku.

logitech_unifyinggraphic

Logitech Unifying Receiver je spoľahlivý, zabezpečený, ľahko sa používa, je energeticky nenáročný, má veľký dosah a je miniatúrny. Dnes je súčasťou väčšiny bezdrôtových HDI zariadení Logitech. Ak budete potrebovať myš alebo klávesnicu, hľadajte tie s oranžovým logom Unifying.