gtag('config', 'UA-130501671-1');

V roku 2004 priniesla spoločnosť Philips na trh ako prvá na svete televízory vybavené technológiou Ambilight. Od tej doby prešla táto unikátna technológia nepretržitým vývojom a prináša nám neustále nové zážitky zo sledovania videí a filmov na televízore.

Ambilight predstavuje zdravší spôsob ako sledovať televíziu a zároveň si prehĺbiť divácky zážitok a emócie z pozerania televízie. Philips s využitím nového obrazového procesoru detekuje dominantné farby obrazu a za pomoci svetelných zdrojov (LED diódy) tieto farby premieta do priestoru za televízorom. Vytvára tak nový farebný priestor, ktorý rozšíri váš vizuálny vnem a umocní celkový zážitok z videa. Zároveň veľmi priaznivo pôsobí na vaše oči, ktoré sú pri sledovaní televízie najmä v tmavej miestnosti silno namáhané. Dlhý rad testov preukázal veľmi pozitívne zdravotné a psychologické účinky tohto unikátneho farebného divadla na divákov pri rozličných režimoch sledovania.

philips-ambilight

Po viac ako desaťročnom vývoji sa Ambilight rozšíril z dvoch na tri strany obrazovky, čím vytvára prirodzene oveľa väčší priestor. Slabá žiara vysielaných farieb na stanu za televízorom sa zmenila na intenzívne farebné divadlo, ktoré je dnes ukryté v tenučkej retiazke vysoko svietivých LED diód. Farby sa dokonca dajú plne prispôsobiť odtieňu farebnej steny, takže môžete ľahko dosiahnuť prirodzené farby aj na inej ako bielej stene za televízorom.

Ambilight už nie je len výsadou drahých „prémiových“ modelov. Vďaka sériovej výrobe je možné túto technológiu nájsť aj v lacnejších modelových radoch, vďaka čomu je dostupná doslova pre každého a je vysoko „návyková“ – ak ju raz vyskúšate, nebudete chcieť iný televízor, pretože aj pri relatívne malej obrazovke vytvára atmosféru ako vo veľkej kinosále a zvyšuje zážitky aj z premietania 3D filmov.