gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Sharp Electronics predstavila svoj prvý systém univerzálneho prehrávača kompatibilného s asociáciou Wireless Speaker and Audio (WiSA). Model s označením SD-WH1000U je prvým komponentom na prenos nekomprimovaného zvuku pri 24 bitoch/96 kHz a videa s rozlíšením Full HD (1080p) — bezdrôtovo a získal cenu 2014 International CES Innovations Design and Engineering Awards v kategórii domáceho audia s vysokým výkonom.

„Spoločnosť Sharp má históriu revolúcie priemyslu televízorov a to isté robí v oblasti audia s predstavením nového audioproduktu s vysokým rozlíšením“, povedal pán Jim Sanduski, nadriadený viceprezident strategického marketingu produktov spoločnosti Sharp Electronics Marketing Company of America (SEMCA). „Schopnosti univerzálneho prehrávača Sharp teraz spôsobia revolúciu v konfigurácii domáceho audia a systémov domáceho kina. Kombinácia bezdrôtového nekomprimovaného audia a bezdrôtového prenosu Full HD videa prináša nevídanú úroveň a zážitok zo sledovania videa do našich domovov.“  

 

Pripojenie bez obmedzení

Univerzálny prehrávač sa dá nastaviť ako časť úplného ekosystému kompatibilného s WiSA – v ktorom tento prehrávač používa interné vysielače na pripojenie k max. 8 reproduktorom kompatibilným s WiSA (až 7.1 kanálový priestorový zvuk) alebo inštaláciu bezdrôtového premosťovacieho systému Sharp kompatibilného s WiSA (VR-WR100U), ktorý sa spáruje so zosilňovačom alebo reproduktorom zákazníka. Prehrávač dokáže spracovať disky SACD a CD, Blu-ray a DVD a ponúka 3 vstupy HDMI, 2 porty USB a pomocou internetového pripojenia dodá zákazníkovi množstvo možností on-line a prenosných zariadení.

 

Zloženie systému

Nový prehrávač používa najkvalitnejšie komponenty na vytvorenie jedinečného systému bezdrôtového audia a videa pre najnáročnejších audiofilov a videofilov.

Mimoriadne rigidný mechanizmus mechaniky diskov prehrávača presne číta disky Super Audio CD a štandardné disky DVD, ako aj všetky dáta z ešte náročnejšieho formátu Blu-ray. Kombinácia dvojjadrového izolovaného základného systému a rozšírenej štruktúry topológie tlačenej obvodovej dosky eliminuje rušenie z externých vibrácií a bludných signálov. Nové komponenty napájania vrátane na zakázku ladených kondenzátorov s vylepšenou stabilitou a výkonného, ale efektívneho R-jadrového transformátora zaisťuje precíznu a stabilnú prevádzku.

 

Cena a dostupnosť

Univerzálny prehrávač Sharp kompatibilný s WiSA (SD-WH1000U) bude stáť MSRP $3 999,99 a bezdrôtové premostenie Sharp kompatibilné s WiSA (VR-WR100U) bude stáť MSRP $599,99.  Obidva produkty sa začnú dodávať na jar roku 2014.

sharpwisagal-775x437 sharpwisagal2