gtag('config', 'UA-130501671-1');

Do rodiny Office, ktorá zahŕňa online aplikácie ako Word, Excel, PowerPoint alebo OneNote, pribudol Sway. Ide o webovú aplikáciu pre novú formu prezentácií kompatibilnú s poslednými verziami známych prehliadačov.

V novej webovej aplikácii je možné tvoriť interaktívne online prezentácie, ktoré následne možno buď zdieľať (skrze URL, obsah sa vždy zoptimalizuje / preformátuje podľa prezentačného zariadenia, či už pôjde o tablet, mobil či PC) so svojimi priateľmi či kolegami, alebo použiť napríklad na verejnej konferencii či prednáške v škole, alebo skrátka len embedovať na svojich webových stránkach ako demonštráciu svojich pracovných výsledkov.„Je to nová cesta pre vytváranie krásnych, interaktívnych, webových vyjadrení vašich myšlienok, a to priamo z vášho telefónu alebo prehliadača.“ […] „Vaše kreácie môžete priamo zdieľať, na každom displeji budú vždy vyzerať skvele.“ (Microsoft Sway Team )

Výhodou Sway má byť predovšetkým sloboda pri použití rôznych typov zdrojov a formátov súborov vo vodách internetu. Teda od GIFov, cez obrázky a videá, až po tabuľky a texty. Ak všetko zjednodušíme, jedná sa v podstate o akýsi online „PowerPoint“ pre vytváranie rýchlych prezentácií, či už vopred z preddefinovaných šablón či voľne užívateľsky editovateľných, ktoré môžeme obratom zdieľať so svojím okolím.

Aplikácia Sway je aktuálne dostupná vo webovej preview verzii, vyžaduje Microsoft ID a schválenú pozvánku, do budúcnosti určite pribudnú mobilné aplikácie a Windows 8.X aplikácie pre moderné prostredie.