gtag('config', 'UA-130501671-1');

Aj užitočný či zdravotný darček nemusí pod stromčekom pôsobiť všedne. Mnohému napomôže pekný baliaci papier, stuha či mašľa. Vústrety vychádzajú aj výrobcovia sami –  darčekové balenia možno nájsť už nielen v klenotoch ale i v lekárni. Zdravie je predsa ešte vzácnejšie.

 

Teplomer, ktorý zmerá teplotu za 1 s

Najvyšším radom digitálnych teplomerov a doslova revolúciou v meraní telesnej teploty sú dotykové infračervené teplomery na meranie teploty na čele a v uchu. Najmodernejší a najrýchlejší spôsob merania telesnej teploty ponúka napríklad infračervený teplomer Thermoval duo scan od HARTMANN-RICO, ktorý umožňuje dva spôsoby jemného a nenásilného merania – na čele (čo je špeciálne vhodné u najmenších detí, ktoré netreba rozbaľovať z perinky, alebo neudržia teplomer v ústach či podpazuší) a v uchu, kde mu stačí na meranie len 1 sekunda..

Darcekove balenie Thermoval duo scan SK web

Teplomer Thermoval duo scan má jednoduché ovládanie iba jedným tlačidlom a moderný dizajn pre pohodlné a príjemné držanie v ruke. Pre meranie teploty v uchu slúži ergonomický, vodotesné zakončenie, ktoré plynulo prechádza do tela teplomeru, pre meranie na čele sa na snímač nasadzuje teplomer nadstavec. Správne použitie zabezpečuje akustický a optický signál, ktorý oznámi začatie a ukončenie merania teploty.

 

Odporúčaná maloobchodná cena je 36,30 eur, v darčekovom balení s príslušenstvom pre najmenších sa Thermoval predáva za 42,11 eur

 

Tlakomer spriatelený s počítačom

Tensoval duo control je tlakomer pre domáce meranie krvného tlaku. Kombináciou dvoch metód merania dosahuje veľmi presné výsledky a dokáže zmerať tlak aj pri arytmii srdca. Súčasne meria aj pulzovú frekvenciu. Má intuitívne ovládanie, čitateľný displej, veľké tlačidlá, zvukové upozornenia a patentovanú manžetu pre presné priloženie a bezbolestné nafúknutie. Vedie profily 2 osôb a do pamäte uloží 2×60 nameraných hodnôt. Na vyhodnotenie profilov používa webovú aplikáciu, nie je potrebná žiadna inštalácia softvéru.

Aplikácia prenesie uložené dáta cez USB kábel a obratom vyhotoví tabuľky a grafy s vývojom tlaku a pulzu vo zvolenom časovom úseku, od jedného dňa až po rok. Zobrazené hodnoty odlišuje farebne podľa dosiahnutej úrovne tlaku, od nízkeho až po hypertenziu 3. stupňa. Výsledky možno vytlačiť pre potreby lekára.

 

Pre vianočné obdobie je dostupné darčekové balenie s manžetami dvoch veľkostí za odporúčanú cenu 116,16 eur.