gtag('config', 'UA-130501671-1');

Axis navrhol kameru pre zvýšenia bezpečnosti cestujúcich a zjednodušenie vyšetrovania dopravných incidentov. Ukotvená na karosérii umožní spätný pohľad pozdĺž vozidla, kontrolu dverí so záberom smerom nadol alebo sledovať dianie v smere jazdy.

Kamera AXIS P3905-RE prešla náročnými testami IP6K9K. Je spoľahlivá aj v ťažkých podmienkach, napríklad pri vibráciách, otrasoch, nárazoch a teplotných výkyvoch. Tiež je odolná voči bežnej údržbe vozidla, napríklad pri ich umývaní.

„Rad AXIS P39-R je špeciálne vytvorený pre použitie v rôznych dopravných prostriedkoch. Prináša vysokú kvalitu obrazu s HDTV rozlíšením a aj možnosť využitia pamäťovej karty, čím vychádza v ústrety požiadavkám zákazníkov. Kamery tiež ponúkajú funkciu aktívneho tampering alarmu, ktorý detekuje pokusy o poškodenie kamery, napríklad zalepením či postriekaním sprejom. Sieťová kamera AXIS P3905-RE je prirodzeným rozšírením tohto radu. Dodáva sa pripravená na inštaláciu v odolnom vonkajšom kryte a predstavuje cenovo výhodné a spoľahlivé riešenie. Je ideálnou voľbou pre autobusy, električky, kamióny a pohotovostné vozidlá,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ managmentu produktov spoločnosti Axis Communications.

Model AXIS P3905-RE sa dodáva s 6 mm objektívom, ktorý zaisťuje 55° horizontálny uhol záberu a je optimalizovaný pre typické použitie pri monitorovaní pozdĺž vozidla. Ak je potreba širšieho zorného poľa, kryt umožňuje nasadiť používateľom 3,6 mm objektív s uhlom záberu 87°. Nový vonkajší kryt je v ponuke aj ako samostatné príslušenstvo ku kamere AXIS P3904-R a AXIS P3905-R, ktorá sa dodáva s 3,6 mm objektívom.

Všetky AXIS P39-R kamery sú vybavené buď RJ45 konektorom (formát „male“) alebo odolným konektorom M12. Kamery majú počítadlo pixelov, aby bolo možné overiť, či pixelové rozlíšenie objektov zodpovedá špecifickým požiadavkám.

Nová kamera AXIS P3905-RE a vonkajší kryt AXIS T96B05 sú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.