gtag('config', 'UA-130501671-1');

Technológia Zipstream spoločnosti Axis je plne kompatibilná s kompresným protokolom H.264 a je možné ju používať v spojení s najnovšími modelmi kamier Axis a špičkovým softvérom pre spracovanie videa na trhu bez nutnosti akýchkoľvek ďalších investícií. Technológia Zipstream je optimalizovaná pre potreby videodohľadu a je radikálne účinnejšou implementáciou protokolu H.264, vďaka čomu znižuje nároky na šírku pásma a úložnú kapacitu dát v priemere o päťdesiat a viac percent.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje technológiu Zipstream, ktorá zákazníkom umožňuje znížiť nároky na rýchlosť prenosu dát (šírku pásma) a úložnú kapacitu bez toho, aby museli investovať do nových kamier alebo softvéru. Technológia Zipstream spoločnosti Axis je plne kompatibilná s rozšíreným kompresným štandardom H.264. Táto technológia bola vyvinutá špeciálne pre potreby aplikácií video dohľadu a znižuje požiadavky na šírku pásma a úložnú kapacitu v priemere najmenej o 50%.

„Významný pokrok zlepšenia kvalite obrazu s vyšším HDTV rozlíšením a lepším výsledkom pri nízkej úrovni osvetlenia súčasne zvýšil nároky na infraštruktúru sietí a dátových úložísk. Vďaka technológii Zipstream spoločnosti Axis umožňujeme našim zákazníkom dramaticky znížiť požiadavky na šírku pásma a úložnú kapacitu bez toho, aby museli obetovať dôležité obrazové detaily. Na SD karty alebo NAS možno teraz napríklad uložiť viac ako dvojnásobne dlhšie záznamy v rámci malých systémov postavených na platforme AXIS Camera Companion, ako aj na iných aplikáciách, ktoré záznam ukladajú priamo v zariadeniach,“ povedal Johan Paulsson, Chief Technology Officer spoločnosti Axis Communications. „Technológia Zipstream spoločnosti Axis pridáva nový modul do výpočtového jadra kompresie obrazu v sieťovej kamere, ktorý zaručuje, že dôležitým detailom v obrazu bude pri jeho streamovaní venovaná dostatočná pozornosť, zatiaľ čo neužitočné dáta možno skomprimovať podstatne viac.“

Technológia Zipstream spoločnosti Axis vykonáva analýzu a optimalizuje obrazový stream dát zo sieťovej kamery v reálnom čase. Scény, ktoré obsahujú zaujímavé detaily, sú zaznamenávané v plnej kvalite a rozlíšení obrazu, zatiaľ čo iné miesta sú filtrované tak, aby šírka pásma a objem ukladaných dát boli využité optimálne. Detaily dôležité pre forenzné účely, ako tváre, tetovanie alebo poznávacie značky automobilov sú separované a zachovávané, pričom irelevantné oblasti záberov, napríklad biele steny, trávniky a porast sú „obetované“ vyhladením za účelom zvýšenia úspory ukladaného objemu dát.

Zákazníci môžu použiť technológiu Zipstream spoločnosti Axis súbežne s ďalšími technológiami IP kamier značky Axis, napríklad Wide Dynamic Range – Forensic Capture a Lightfinder. Keďže je technológia Zipstream plne kompatibilná s protokolom H.264, možno ju použiť v spojení s aplikáciami AXIS Camera Station, AXIS Camera Companion a softvérom na spracovanie obrazu dodávaným tretími stranami, ktorý už konkrétne aplikácie využívajú.

camera-video-supraveghere-Zipstream_1503-433x550

Spoločnosť Axis umožňuje využitie technológie Zipstream vo svojich existujúcich sieťových kamerách AXIS Q1615, AXIS Q1635 a u kamier radu AXIS Q35 prostredníctvom aktualizácie ich firmvéru. Prvými novými produktmi s už inštalovanou technológiou Zipstream sú plánované sieťové kamery na pevnú inštaláciu AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E, AXIS P1365/-E a sieťové kamery s pevnými kupolami AXIS P3224-LV/-LVE a AXIS P3225-LV/-LVE.

Sieťové kamery AXIS M1124/-E a AXIS M1125/-E sú cenovo výhodné modely, ktoré však obsahujú funkcie ako je technológia Zipstream, objektív s CS objímkou ​​, denné/nočné snímanie, WDR – Forensic Capture (široký dynamický kontrast pre forenznú kvalitu snímania) a rozšírené možnosti analýzy obrazu. Sú vhodné predovšetkým pre maloobchodný predaj a aplikácie s nárokmi na nízku cenu pri vnútornej alebo vonkajšej inštalácií. Modely AXIS M1124/-E, AXIS M1125/-E by mali byť dostupné v 2. štvrťroku 2015.

Modely AXIS P1365 a jej exteriérová verzia AXIS P1365-E sú plne vybavené kamery s funkciami ako WDR – Forensic Capture (široký dynamický kontrast pre forenznú kvalitu snímania), diaľkové spätné ostrenie a tiež technológia Axis Zipstream. Vynikajúca kvalita snímania obrazu u týchto kamier umožňuje hladký prechod medzi režimom WDR a Lightfinder, a sú preto skvelou voľbou pre sledovanie v bankách, či mestách, vo vnútri aj vonku. Uvedenie kamier AXIS P1365 a AXIS P1365-E je plánované na 9. apríla 2015.

Sieťové kamery AXIS P3224-LV/-LVE a AXIS P3225-LV/-LVE sú štíhle a všestranné s pevnou kopulou. Umožňujú veľmi jednoduchú inštaláciu a poskytujú špičkovú kvalitu obrazu v akýchkoľvek svetelných podmienkach vďaka veľmi úspešnej kombinácii technológií OptimizedIR a WDR – Forensic Capture. Technológia Zipstream spoločnosti Axis znižuje nároky na šírku pásma a úložnú kapacitu bez toho, aby dochádzalo k zníženiu rozlíšenia detailov v obraze. Modely AXIS P3224-LV/-LVE a AXIS P3225-LV/-LVE by mali byť dostupné v 2. štvrťroku 2015.