gtag('config', 'UA-130501671-1');

Pripravujete sa na Silvestra? Nechajte sa inšpirovať manuálom od profesionálneho sládka. Pre pitný režim  dlhého večera  odporúča pivo z niekoľkých dôvodov.

Pivo je na silvestrovský večer ideálnou voľbou. Keďže patrí k nízkoalkoholickým nápojom, môžete ho pokojne popíjať v priebehu celej noci a dokonca sa nemusíte báť vyskúšať aj viacero druhov či rôzne špeciály“, hovorí K. France a dodáva: „Pivo má navyše pozitívny vplyv na naše trávenie a dokáže tak pomôcť, keď to preženie s dobrotami na slávnostnom stole. zároveň výborne ladí s kapustnicou, ku ktorej špeciálne odporúčam mierne horké resp. horké a chmeľové pivá“. Ak by ste uvítali tento zlatistý mok aj ako aperitív, podľa pivného sládka sú veľmi vhodné hlavne silné, chuťovo výrazné špeciály – tmavé pivo alebo pivá typu ALE či IPA vedia naštartovať tráviaci trakt na prijímanie bohatej sviatočnej večere. V neposlednom rade netreba zabúdať ani na štíhlu líniu – 100 ml svetlého piva obsahuje približne 34 kcal, čo je menej než rovnaké množstvo vína, nehovoriac o rôznych vaječných likéroch, koňakoch či tvrdom alkohole. Vyberte si ten správny druh presne pre vašu silvestrovskú  náladu. A nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek variant, nezabudnite na dve základné pravidlá úspechu silvestrovských osláv – pomaly ďalej zájdeš a dobrú zábavu robí dobrá spoločnosť.

 

ZB_multipack_7XZB12_mug_3D webPOHODA V RODINNOM KRUHU

Akcia náročná predovšetkým na diplomaciu, no ak sa vydarí, spomína sa na ňu ešte roky! Presne taký je Silvester, strávený s početnejším príbuzenstvom. Na úvod je potrebné dohodnúť sa, v ktorej domácnosti budú oslavy prebiehať a potom dohodnuté plány za žiadnu cenu nemeniť. Ak práve nie ste hostiteľom, nezabudnite tiež prispieť svojou troškou do mlyna a priniesť čosi pod zub i  do pohára – keď bude nabudúce rad na vás, určite pomoc oceníte. Vhodné je tiež dohodnúť sa na výbere hudby, televízneho programu či spoločenskej hry ešte pred zahájením silvestrovskej noci, aby ste sa zbytočne nezdržiavali a samozrejme, zabezpečiť, aby boli deti aspoň pod čiastočným dozorom. Ak sa rozhodnete pre pivo,  skúste multipack Zlatý Bažant 12%. K siedmym pol-litrovým pivám získate aj originálny krígeľ v tvare tradičného črpáku. Autorom je sklársky dizajnér Patrik Illo. Svetlá dvanástka z Hurbanova tak poteší mužov i ženské osadenstvo.

 

KRÁĽOVSKÁ  JAZDA

KRU_multipack_Vianoce_3D_2 web

Poznáte sa roky a už ste si čo – to preskákali. Viete o sebe takmer všetko a spoliehate sa, že aj tento rok sa Silvester zapíše do kroniky dejín. Vaše spoločné „jazdy“ sú totiž vždy plné zábavy, dobrej hudby, jedla i pitia. Tajomstvo úspechu je totiž v delegovaní – jeden zastreší úlohu DJa, druhý sa postará o prípravu občerstvenia, ďalší zase prevezme funkciu sládka. A keďže svojich priateľov chcete vždy prekvapiť niečím nezvyčajným, je pre vás ako stvorené špeciálne balenie 0,5 litrového piva Krušovice Imperial s poriadnym kráľovským kríglom. Ten v sebe skrýva šikovnú „vychytávku“ – keď naň posvietite ostrým bodovým svetlom (napríklad z mobilu), vďaka špeciálnemu dizajnu sa na ňom objaví svetelná koruna.

HEINEKEN DRAUGHKEG FRONT (003)

 

NA LYŽOVAČKE S PARTIOU

Ak máte radi aktívny Silvester, lyžovačka niekde v horách s partiou kamarátov je ideálna voľba. Stačí zbaliť tepláky, lyže a lyžiarky, kopu jedla, ktoré aj tak zje niekto iný a vyraziť. Ani na takejto neformálnej party by ste si však nemali nechať ujsť pohár správne načapovaného. Ideálny je jediný čapovací súdok na našom trhu – päťlitrový čapovací súdok Heineken, s ktorým si môžete načapovať vlastné pivo aj v pohodlí vlastnej obývačky.   Oceníte jeho jednoduchý návod, zabudované čapovacie zariadenie a tiež perfektný „zlepšovák“ – indikátor teploty, ktorý vás upozorní na správne vychladenie. Až do posledného pohára sa tak môžete tešiť z kvalitnej peny a chutného piva. V neposlednom rade vás jeho konzumácia oproti iným alkoholickým nápojom nezaťaží natoľko, že by ste na druhý deň nezvládli poriadnu novoročnú lyžovačku.

 

V POHODLÍ VLASTNEJ OBÝVAČKY

ZB_medovy porter 3Drender_2015 final web

Svoje ste si odžúrovali a už dávno netrpíte nutkavým presvedčením, že pokiaľ ostanete doma, ujde vám čosi životne dôležité. Koniec roka môžete predsa pokojne osláviť v teple a na mäkkom gauči. V takomto prípade si tiež ušetríte námahu s prípravou množstva chlebíčkov, zháňaním dostatočného množstva plastových pohárikov či vymýšľaním vhodného spoločenského oblečenia. Doprajte si výdatnú večeru – čaká vás predsa ponocovanie – a zvyšok večera už stačí len malé studené občerstvenie, napríklad v podobe nakrájanej zeleniny, syrov, šunky, klobásky či orieškov. Výborným spoločníkom vám bude tiež úžasná pivná špecialita – sviatočné pivo Zlatý Bažant Medový Porter. Na toto hrejivé pivo v medových tónoch nedá dopustiť ani Karol France: „Čaká vás výrazný korenistý buket, primeraná horkosť a lahodná sladová plná chuť s jemným dozvukom sladkého medu, ktoré sú výsledkom dodržania tradičných receptúr a kombináciou štyroch druhov výnimočných sladov, vysokého majstrovstva varenia a dodržania správneho času zrenia“.  Práve v zimných mesiacoch je ideálny čas na skúšanie rôznorodých pivných špecialít. Odmeňte sa na Silvestra niečím skutočne špeciálnym!

 

Napíšte nám kde a ako plánujete osláviť príchod Nového roka na adresu redakcia@e-mag.sk do 26. decembra 2015.

 5l sud piva Heineken na Silvestra získava Jozef K. z Devínskej Novej Vsi. Gratulujeme!

 

Všeobecné súťažné podmienky

 

 

Súvisiace príspevky