gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Nissan verejnosti odhalila najnovšiu z radu inovácií, ktorými chce svojim zákazníkom spríjemniť život a súčasne doň vniesť i svoju víziu Inteligentnej mobility. Novovyvinuté kreslo ProPILOT nadväzuje na tohtoročný úspech Inteligentného parkovacieho kancelárskeho kresla a jeho úlohou je vystáť rad namiesto sediacej osoby a ušetriť ju tak nepríjemností, k akým v radoch dochádza.

Kreslo ProPILOT je pomenované po hlavnej technológii, ktorú spoločnosť využíva na autonómnu jazdu. Kreslo sníma polohu predchádzajúceho kresla v rade a automaticky sa posúva, aby od neho udržalo rovnakú vzdialenosť. Kreslá sa pohybujú po stanovenej dráhe. Funguje to veľmi podobne ako verzia systému ProPILOT určená pre vozidlá (od augusta je v Japonsku k dispozícii v malých dodávkach Serena). Ten udržiava bezpečnú vzdialenosť od vpredu idúceho vozidla a zaisťuje, aby vozidlo išlo stále uprostred jazdného pruhu.

Pozrite si videá tu:


Kreslo ProPILOT zapôsobí na každého, kto si niekedy skúsil vystáť niekoľkohodinový rad pred preplnenou reštauráciou. Z čakania v rade tak zmizne jednotvárnosť i napätie spôsobené fyzickým kontaktom. Na identickej používateľsky prívetivej filozofii spoločnosť Nissan stavia i technológiu ProPILOT, ktorá je určená pre autonómnu jazdu motorových vozidiel. Táto technológia uľahčuje vodičovi prácu tým, že mu pomáha s najúnavnejšími a najrutinnejšími úkonmi, ktoré sú spojené s jazdou v hustej diaľničnej premávke. Spoločným menovateľom oboch podôb využitia je Inteligentná mobilita, t. j. vízia spoločnosti Nissan týkajúca sa riadenia a pohonu vozidiel i spôsobu ich integrácie do spoločnosti.

Spoločnosť Nissan sa postará i o dôkladné praktické testovanie kresla ProPILOT v každodennom živote. Oddnes do 27. decembra môže o dodávku kresiel požiadať každá reštaurácia v Japonsku, a to prostredníctvom tweetu so svojím menom, internetovou adresou a hashtagmi #NissanProPilotChair #Wanted. Ostatným používateľom siete Twitter odporúčame využiť hashtag #NissanProPilotChair.

Nissan develops an autonomous chair for people who can’t stand queuing

Nissan develops an autonomous chair for people who can’t stand queuing

Kreslá do vybraných reštaurácií dodáme v roku 2017. Medzitým (od 29. septembra do 2. októbra) bude prevádzková ukážka zahrňujúca šesticu kresiel sídliť vo verejnej galérii globálneho ústredia spoločnosti Nissan v Jokohame. Návštevníci budú mať možnosť si kreslá prezrieť a vyskúšať, ako sa v rade správajú.