gtag('config', 'UA-130501671-1');

Fitbit prišiel  s novou generáciou fitness náramku Fitbit Charge 2 postavenou na najpopulárnejšom nositeľnom zariadení na trhu – Fitbit Charge a Fitbit Charge HR. Evolúcia prináša vylepšený dizajn, väčší displej a viacej funkcií.

Hlavným lákadlom akýchkoľvek fitness zariadení je ich užívateľské prostredie (aplikácia a software) a v tejto kategórii je Fitbit nesporným víťazom. Široká kompatibilita naprieč platformami je nepochybne jedným z pilierov úspechu firmy Fitbit. Navyše, sústredenie na šport a zdravie jej zariadeniam dodáva ďalšiu výhodu nad chytrými hodinkami, ktoré sa snažia excelovať vo všetkom.

fitbit-1

 

Novinky pod kapotou a aj nad ňou

Fitbit Charge 2 je podarený a dobre vyzerajúci kus technológie. Aj keď oproti predošlej generácii sa jeho vzhľad výrazne zlepšil, stále je to fitness zariadenie a nie módny doplnok (to miesto patrí iným modelom v sérií). Za cenu 160 Eur ponúka veľký a jasný OLED displej, päť-dňovú výdrž batérie, stále aktívny snímač srdcového tepu a vymeniteľné náramky (koža alebo guma). Tie sú navyše dostupné v troch veľkostiach.

Hlavnou výhodou nového náramku Charge 2 je jeho veľký displej. Po zdvihnutí zápästia sa okamžite rozsvieti a na väčšej ploche teraz ukazuje viacej informácií. Na navigáciu je na boku zariadenia umiestnené jedno tlačidlo, pomocou ktorého sa dá prepínať medzi rôznymi obrazovkami (denný prehľad, srdcový tep, behanie, stopky atď.) Na zmenu informácii v rámci obrazovky potom slúži jemné poťukanie. Charge 2 vie rovnako ako jeho predchodca zobrazovať základné notifikácie z Vášho telefónu, avšak tie sú obmedzené na prichádzajúce hovory, správy a udalosti v kalendári. Medzi ďalšie nové funkcie patria sprievodca dýchaním a takisto aj tzv. Cardio Fitness Score. Inými slovami, ide o známku Vašej celkovej kondičky.

 

Fitbit Charge 2 nie je pre každého

Zatiaľ čo Charge 2 je veľmi všestranné zariadenie vyhovujúce veľkej časti populácie, nájdu sa na ňom aj také vlastnosti, ktoré môžu odradiť určitý typ športovcov. Napríklad, zariadenie nie je stále vodotesné, takže pri plávaní ho musíte dať dole. Sklamaním je aj meranie vzdialenosti. Náramok síce umožňuje užívateľom spárovať Fitbit so svojim telefónom a brať z neho GPS polohu, avšak meranie je zatiaľ nepresné a aj sám Fitbit uznal, že v software majú chybu.

 

Kde sa dá použiť

Bežný človek, ktorému záleží na svojom zdraví a má aktívny životný štýl si príde na svoje. Vďaka užitočným štatistikám bude mať výstižný prehľad o svojej aktivite a aplikácia ho bude navigovať správnym smerom. Na poli profesionálneho futbalu ho ale asi neuvidíme tak skoro – na trh bolo totiž nedávno predstavené zariadenie špeciálne iba pre futbal (Zepp Play Soccer), ktoré malo ako individuálnu tak aj profesionálnu príťažlivosť. Ak sa uchytí a bude klubom prinášať dobré výsledky, tak sa možno tieto funkcie rozšíria aj do iných zariadení. Každému by sa hádam páčil zlepšený výkon hráčov, v neposlednom rade aj fanúšikom a stávkovým kanceláriám na čele s bet365.

V každom prípade, Fitbit Charge 2 stojí za zváženie. Má síce svoje chybičky ako absencia vodotesnosti a občas kolísajúca presnosť štatistík, avšak oproti konkurencii predstavuje všestranný a dobre vyvážený produkt.