gtag('config', 'UA-130501671-1');

Ak vás trápi kýchanie, upchaný nos či pália vás oči, môže ísť o alergiu. Na Slovensku ňou trpí viac ako 40% ľudí. Či patríte medzi alergikov i vy, si overíte pomocou rýchleho domáceho testu Veroval Zistenie alergie.

Veroval je značka osobných diagnostických testov, ktorých rýchlosť a presnosť možno porovnať s laboratórnymi testami. Test je pritom možné vykonať pohodlne a veľmi jednoducho v domácom prostredí. Nemusíte hneď do čakárne alergiológa, vyhodnotenie je veľmi rýchle.

Jedným zo zástupcov nového produktového radu od spoločnosti HARTMANN – RICO je domáci test Zistenie alergie. Overuje alergiu na mačaciu srsť, peľ tráv a roztoče. „Výhodou testu Veroval je predovšetkým možnosť vykonať ho jednoducho doma. Vyhodnotenie trvá len tridsať minút a prinesie vám výsledok s 97% spoľahlivosťou,“ vysvetľuje Markéta Pilná, produktová manažérka spoločnosti HARTMANN – RICO. Vykonanie testu je veľmi jednoduché a podľa priloženého návodu ho zvládne každý. Výhodou je, že ho môžu využiť všetky vekové kategórie, testovať sa môžu dospelí aj deti.

Alergické prejavy sú veľmi časté. Domáce testovanie ponúka možnosť rozpoznania alergie ako príčiny ťažkostí a pomáha nasmerovať pacienta k lekárovi, ktorý navrhne ďalší vyšetrovací a liečebný postup,“ hovorí MUDr. Jana Bendová, praktická lekárka pre dospelých.

      5 dôvodov pre domáci test Zistenie alergie

1. Rýchlosť výsledku – čakacia doba na alergológii je až 2 mesiace

2. Diagnostická metóda je vhodná pre všetky vekové kategórie (tj. aj deti)

3. Štatistiky uvádzajú, že na Slovensku je viac ako 40% alergikov*

4. Presná informácia o alergéne môže napomôcť jeho výskyt v okolí vedome eliminovať a tým zlepšiť kvalitu života

5. V 50 % prípadov alergickej nádchy v Európe ide o alergiu na trávy

 

* Zdroj: www.nczisk.sk

Jednou z najčastejších alergií je alergia na roztoče, ktorá spôsobuje veľké problémy predovšetkým v dýchacom ústrojenstve a tiež silnú nádchu a kašeľ. Najviac domácich roztočov sa nachádza v lôžku, kde majú optimálne životné podmienky. Väčšina alergikov tak musí mať špeciálne hypoalergénne lôžkoviny a matrace. K nejagresívnejším potom patria mačacie alergény, ktoré sú veľmi ľahké a lepivé. Hlavným alergénom je bielkovina, ktorá sa nachádza v pote a slinách mačiek. Mačacie alergény sú navyše schopné v domácnosti pretrvať až osem mesiacov po odchode zvieraťa.

 

Každý domáci test obsahuje návod s podrobnými inštrukciami krok po kroku. K dispozícii sú aj inštruktážne  videá na stránke http://veroval.info/sk-sk  a na YouTube kanáli spoločnosti HARTMANN – RICO.