gtag('config', 'UA-130501671-1');

D-Link, výrobca sieťových zariadení, ohlásil dva nové unifikované prístupové body (AP), ktoré dokážu zabezpečiť spoľahlivé vysokorýchlostné bezdrôtové pripojenie – unifikovaný Wi-Fi AC2200 Wave 2 prístupový bod (DWL-7620AP) a unifikovaný Wi-Fi AC1300 Wave 2 prístupový bod s technológiou Smart Antenna (DWL-6620APS).

Nové unifikované prístupové body od D-Link umožňujú vybudovať flexibilné a škálovateľné bezdrôtové siete ponúkajúce bezkonkurenčné Wi-Fi pripojenie. Sú vhodné napríklad pre malé a stredné firmy a organizácie, ktoré sa stretávajú s rastúcim ekosystémom pripojených zariadení, alebo pre miesta navštevované veľkým počtom osôb, ako sú hotely, nákupné centrá, školy a univerzity.

Zariadenie DWL-6620APS je ideálne na vytváranie moderných sietí s perspektívou ďalšieho rozširovania. Využíva štandard 802.11ac Wave 2 a môže dosiahnuť celkovú rýchlosť bezdrôtového prenosu až 1267 Mb/s (867 Mb/s s 802.11ac a 400 Mb/s s 802.11n). Technológia MU-MIMO umožňuje súbežnú komunikáciu s niekoľkými klientmi, čo výrazne zvyšuje kapacitu a priepustnosť siete.

Technológia Smart Antenna vyberá pre každého klienta optimálny spôsob prenosu a využíva digitálne smerovanie signálu na zvýšenie zisku antény a dosiahnutie maximálneho výkonu. To umožňuje prevádzkovať viac prístupových bodov blízko seba, aby bola zaistená konektivita pre veľké množstvo zariadení v obmedzenom priestore a zároveň bolo výrazne obmedzené vzájomné rušenie.

Zariadenie DWL-6620APS môže pracovať ako samostatný prístupový bod, alebo môže byť centrálne riadené unifikovanými riadiacimi jednotkami od D-Link. Pri nasadení v kombinácii s riadiacimi jednotkami D-Link DWC-1000/DWC-2000 je možné centrálne spravovať až 1024 prístupových bodov radu DWL. Prístupový bod DWL-6620APS podporuje aj napájanie cez ethernetový kábel (PoE), čo uľahčuje jeho inštaláciu.

Trojpásmový prístupový bod DWL-7620AP je podobne ako predchádzajúci model ideálny pre malé a stredné firmy, ktoré sa obzerajú po škálovateľné vysokorýchlostnej bezdrôtovej sieti. Využíva plný potenciál štandardu 802.11ac Wave 2, ktorý ponúka vynikajúcu konektivitu spolu s mimoriadne vysokou celkovou dostupnú rýchlosťou prenosu dát až 2 200 Mb/s pri súčasnom používaní 3 bezdrôtových pásiem a podporuje agregáciu káblových liniek na dosiahnutie maximálnej priepustnosť siete.

Inteligentné prideľovanie rádiových frekvencií umožňuje každému DWL-7620AP spolupracovať so svojimi susedmi na dosiahnutie optimálneho pokrytia. Automatická voľba kanálu a nastavenie vysielacieho výkonu zabraňujú vzájomnému rušeniu, a ak zariadenie detekuje výpadok svojho suseda, jeho výkon sa automaticky zvýši.

Jednoduchá montáž na stenu alebo strop umožňuje vybrať vhodné miesto na dosiahnutie najlepšieho bezdrôtového pokrytia. Pre jednoduchú a flexibilnú inštaláciu v miestach, kde nie sú k dispozícii elektrické zásuvky, je podporované aj napájanie cez ethernetový kábel (PoE). Systém centrálnej správy od D-Link umožňuje správcom siete automaticky vyhľadávať a konfigurovať skupiny zariadení a riadiť prostriedky bezdrôtovej siete tak, aby bolo zaistené maximálne pokrytie a nastavenia konfigurácie siete v čo najkratšom čase.

Unifikovaný Wi-Fi AC2200 Wave 2 prístupový bod (DWL-7620AP) a unifikovaný Wi-Fi AC1300 Wave 2 prístupový bod s technológiou Smart Antenna (DWL-6620APS) sú najnovšími prírastkami do portfólia bezdrôtových sieťových riešení od D-Link.

Cena a dostupnosť

Prístupové body sú v ČR a SR k dispozícii prostredníctvom siete autorizovaných predajcov, inštalačných firiem a systémových integrátorov. Odporúčaná koncová cena prístupového bodu DWL-6620APS je 334 eur bez DPH, odporúčaná koncová cena DWL-7620AP je 310 eur bez DPH.

Ďalšie informácie nájdete na webe D-Link: www.dlink.com