gtag('config', 'UA-130501671-1');

V ponuke Kingston nechýba duálna čítačka microSD, ktorá okrem USB typu A (klasický konektor) má aj USB C. Má kovové telo, príjemný dizajn a navonok pôsobí ako USB flash disk. Pod krytkou je umiestnený nielen USB C konektor, garantujúci vysokorýchlostný prenos súborov, ale aj slot pre pamäťovú kartičku formátov microSD, microSDHD alebo microSDXC rýchlostnej triedy UHS-I, čiže nebudete mať problém ani s extrémnymi kapacitami kartičiek rádovo v stovkách GB, ktoré sú dnes možno drahšie, no o nejaký ten rok to budú iste bežné kapacity a konkurenčné čítačky ich nebudú vedieť použiť.

Čítačku využijú aj majitelia nových MacBookov, ktoré majú už iba USB C porty, čiže môže dobre poslúžiť aj na toto prechodné obdobie zavádzania USB C na trh na prenosy dát z Apple na iné platformy a naopak. USB C je tiež možné použiť v niektorých novších telefónoch ako OTG disky na prenos dát a zálohovanie priamo z telefónu. Kartička sa zasunie celá do slotu, takže ak máte nejakú zvyšnú, môžete si z čítačky MobileLite Duo 3C vyrobiť USB flash disk, príp. ju využiť pri transportoch. Miniatúrna kartička sa veľmi ľahko stratí, no v tejto čítačke je uložená bezpečne a čítačku nájdete určite rýchlejšie. V tomto smere si zaslúži Kingston naozaj veľkú pochvalu.

Na spodnej strane čítačky a krytky je malé putko, na ktoré je tak na hrane použiteľnosti pre krúžok na kľúče, no je možné upevniť sem šnúrku a vytvoriť si tak z čítačky prívesok. Konštrukčne to už na prvý pohľad nie je úplne najideálnejšie riešenie, pretože šnúrka spája dva diely (disk a krytku), čo znemožní otváranie a prístup k pamäťovému slotu a USB C. Toto je snáď jediný nedostatok inak skvelého produktu. Ak však (rovnako ak ja) nepreferujete pripínanie flash diskov na kľúče, tento dizajnový nedostatok vás pravdepodobne nebude trápiť.

Čítačka je postavená pre dnešný svet a zvláda vysoké rýchlosti prenosu dát. Rozhodne vás brzdiť nebude.

Na recenziu zapožičal: Kingston Technology