gtag('config', 'UA-130501671-1');

S novým ročným obdobím, ktoré už klope na dvere prichádzajú svieže farby a to nielen do vášho šatníka ale aj do kuchyne ! Vyskúšajte s nami farebný recept so salámou Torerro od Mecomu, na ktorý potrebujete len hodinku času.

INGREDIENCIE:

Torerro saláma Mecom
4 stredné zemiaky
1 stredná červená cibuľa
1 cukina
2 strúčiky cesnaku
jarná cibuľka
kyslá smotana
soľ, čierne korenie

 

Postup

Ako prvé si umyte zemiaky a dajte ich predvariť. Keď budú polomäkké, vyberte ich a nechajte chvíľku vychladnúť. Kým vám zemiaky vychladnú, nakrájajte si červenú cibuľu, cukinu a jarnú cibuľku na kolieska.

V extra miske si zmiešajte kyslú smotanu, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Do takto pripravenej zmesi vmiešajte nakrájanú jarnú cibuľku a následne aj všetky ostatné nakrájané ingrediencie. Na záver nakrájajte aj zemiaky (buď so šupkou alebo očistené) a rovnako ich pridajte do smotanovej zmesi. Všetko spolu poriadne premiešajte a následne poukladajte na maslom vymastený alebo papierom vystlaný plech.

Pečte pri teplote 180° C približne 30 minút alebo dovtedy, kým nebudete mať vrch zapečený. Podávajte napríklad s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!