gtag('config', 'UA-130501671-1');

LONDON 11. apríla (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump tvrdí, že „nevie nič o WikiLeaks„, v minulosti však túto organizáciu chválil.

Prezidenta sa vo štvrtok v jeho Oválnej pracovni novinári pýtali na zatknutie zakladateľa tejto internetovej platformy Juliana Assangea v Londýne. Trump, ktorý sedel vedľa juhokórejského prezidenta Mun Če-ina, odpovedal: „To nie je moja vec„.

Trump pritom chválil WikiLeaks viac než stokrát počas svojej prezidentskej kampane v roku 2016. Na jeseň toho roku zverejnila stránka ukradnuté emaily z kampane jeho oponentky Hillary Clintonovej.

Ekvádor zbavil Assangea azylu po takmer siedmich rokoch, odkedy ho prichýlili na svojom veľvyslanectve v Londýne. Assange neopustil veľvyslanectvo od augusta 2012 pre obavy z vydania do USA , kde ho chcú stíhať za zverejnenie tajných dokumentov o vojne v Iraku či v Afganistane na stránkach WikiLeaks.

Viac k témam: WikiLeaks
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump po zatknutí Assangea tvrdí, že o WikiLeaks nič nevie. V minulosti organizáciu chválil © SITA Všetky práva vyhradené.