gtag('config', 'UA-130501671-1');

PRAHA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Česká polícia v utorok dopoludnia evakuovala terminál 2 na Letisku Václava Havla Praha. Dôvodom bola žena, ktorá sa vyhrážala odpálením bomby. Policajti ju zadržali a skúmajú podozrivú batožinu. Prípad sa stal okolo pol desiatej v hale terminálu 2.

Odletovú halu preventívne evakuovali, keďže jedna z cestujúcich sa vyhrážala výbušným zariadením. Cestujúcu okamžite zaistila Polícia ČR. Polícia tiež riadila celý proces evakuácie a zabezpečenia priestoru,“ povedal portálu Novinky.cz hovorca letiska Roman Pacvoň.

Policajná hovorkyňa Eva Kropáčová zatiaľ len potvrdila evakuáciu a to, že sa tak stalo pre podozrivú batožinu. „Jej obsah teraz skúma pyrotechnik. Obmedzili aj letovú prevádzku,“ povedala Novinkám Kropáčová. Ďalšie informácie – vrátane tej o zadržaní ženy – zatiaľ polícia nechcela komentovať.

Podľa informácií z miesta evakuovali niekoľko desiatok ľudí. Okolo desiatej hodiny dopoludnia sa už ľudia mohli vrátiť do haly a letovú prevádzku opäť obnovili.

Viac k témam: bombový poplach, česká polícia, evakuácia, Letisko Václava Havla v Prahe
Zdroj: Webnoviny.sk – Žena na pražskom letisku hrozila odpálením bomby, polícia evakuovala terminál © SITA Všetky práva vyhradené.